Saç Ekimi Cinselliği Etkiler Mi? Saç ekimi işleminden 5-7 gün öncesinde kişiyi terleten aktivetelerden uzak durmaları önerilirken söz konusu durum saç ekimi işleminden sonra da geçerlidir. Buna cinsel ilişki de dahildir. Saç ekimi sonrası cinsel ilişki kan basıncını kalp atışını artırarak saç köklerinin terlemesine, darbe almasına veya greftlerin (kök) yerinden oynamasına neden olabilmektedir. Saç ekim işlemi yapılan donör bölgedeki dikişleri ve iyileşme sürecini etkileyebilir. Söz konusu duruma karşın doktorlar cinsel ilişkiye saç ekim işleminden 4-5 gün sonra başlanmasını önerir. Cinsel ilişki sırasında kafa derisini sürtünmelere karşı korumaya ise 10-15 gün boyunca devam edilmelidir. 

SAÇ EKİMİ SONRASI CİNSEL İLİŞKİ NEDEN YASAK?

Saç ekim işleminde donör bölgeden alınan greftlerin işlem yapılan bölgeye yerleştirilmesinden sonra yerine oturması zaman almaktadır. Bunun için doktorlar cinsel ilişki gibi terleten aktiviteleri belli bir süre yasaklar. Saç ekiminden sonra cinsel ilişkinin yasaklanmasının nedenleri ise şöyle sıralanabilir:

Saç Ekimi Cinselliği Etkiler Mi? Saç Ekimi Sonrası Cinsellik

  • Terletir
  • Ekim bölgesini darbelere karşı açık hale getirir.

Cinsel ilişki efor gerektiren bir aktivitedir. Efor sarfeden vücut daha fazla oksijene ihtiyaç duyar ve ve daha fazla oksijen harcar ve bunun yanında daha çok kan basıncını yükseltir. Kaslar oksijen ihtiyacını giderirken artan vücut ısısı normale dönmek için kan akımı yoluyla deriye ulaşarak terlemeyi gerçekleştirir. Saç ekimi işleminden sonra terleme yaşanması saç kökleri için tehlikeli olabilir. Ayrıca saç ekimi yapılan bölgedeki yaralar henüz iyileşmediği için mikrop kaparak enfeksiyon riskiyle karşılaşabilmektedir.  

SAÇ EKİMİNDEN SONRA NE ZAMAN CİNSEL İLİŞKİYE GİRİLİR?

Cinsel ilişki sırasında kasların enerji harcamasına bağlı olarak saç köklerinde kanama yaşanabilmektedir. Kasların çalışması derinin altındaki kılcal damarlarda baskı yaratır ve bu durum kök kaybına neden olabilir. Saç ekimi işleminin ardından cinsel ilişki sırasında oluşabilecek durumlardan biri diğeride darbelere karşı açık hale gelmesidir. Cinsel ilişki sırasında kafa derisinde herhangi bir temas yaşanması kök kaybına neden olabilir.

Saç ekimi işlemlerinden sonra hastalar 3 gün sonra normal yaşamlarına dönebilir. Ancak cinsel yaşamlarına dönmeleri biraz daha zaman alabilir. Cinsel ilişki sırasında yaşanabilecek durumlara karşın doktorlar kişinin 1 hafta beklemelerini önerir. Kişi ardından cinsel yaşamına kaldığı yerden devam edebilir. Ancak kafa derisini korumaya 2 hafta daha devam edilmelidir.

Saç Ekimi Cinselliği Etkiler Mi? Saç Ekimi Sonrası Cinsellik

SAÇ EKİMİ SONRASI MASTÜRBASYON YAPILABİLİR Mİ?

Tıpkı cinsel ilişki gibi mastürbasyon da saç ekimi sonrası en az 1 hafta doktorlar tarafından önerilmez. Mastürbasyonun, terleme, kan basıncı ve yüksek kalp atışı gibi fizyolojik belirtileri vardır. Bu sebeple saç ekim işleminden sonra kişinin belirli bir süre ( 1 hafta önerilen )mastürbasyona ara vermesi gerekmektedir.

Editör: Haber Merkezi