Sarma sigara yasaklandı mı? Tütüncülerde sigara satışı yasaklanıyor mu? Geçtiğimiz aylarda iligili dükkanlarda kaçak sigara ve kaçak tütün satan iş yerleri devletin denetimlerinin ardından mühürlenmiş ve ceza kesilmişti. Ancak el altından satışların devam etmesi nedeniyle bu denetimlerin devamı niteliğinde bir karar daha alındı. Buna göre 1 Temmuz tarihi itibarıyla ticari gayeyle makaron veya yaprak sigarı kağıdının doldurulmuş şekilde satışına yasak getiriliyor. Kısacası hazır paketlerde önceden hazırlanmış bandrolsüz sigara satışı artık olmayacak. 

Öte yandan 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren de Tarım ve Orman Bakanlığından yetki belgesi almadan veya bildirimde bulunmadan tütün ticareti yapmak yasaklanacak. 

Sarma sigara yasaklandı mı? Sigara tütünü satışı yasaklanıyor mu?

Özellikle bandrollü sigaralara gelen zammın ardından sigara tiryakileri rotayı tütüncülere çevirmişti. Yaşanan zammın ardından neredeyse her mahalle arasına tütüncü açılmıştı. Geçtiğimiz aylarda bazı tütüncülerde kaçak sigara ve kaçak tütün satışı olduğu öğrenilmiş ve önüne geçmek adına bu yerler belirlenerek mühürlenmişti. Şimdi ise yapılan bu denetimin devamı niteliğinde bir karar daha alındı. 1 Temmuz itibariyle tütüncülerde hazır sigara satışı yapılmayacak. Hazır sigara satışı özellikle zamlar ve koronavirüsün ardından nargilelerin kaldırılmasının ardından patlamıştı. 

Editör: Haber Merkezi