Serdar Savaş kimdir? Dünya Sağlık Teşkilatı'nda önemli görevler yapan ve Sağlık alanında birçok yasanın yazarı olan ve de yeşil kart uygulamasını hayata geçiren Serdar Savaş nereli, kimdir gibi sorular vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte Serdar Savaş özgeçmişi

Serdar Savaş kimdir?

Oğuzhan Uğur'un sunduğu Mevzular Özel programına katılarak flaş ifadelerde bulunan Serdar Savaş, YKS konusu üzerine Sağlık Bakanı ve Bilim Kurulu Üyelerine verdi veririştirdi. Ortalama 10 milyon kişinin kapalı bir alana tıkılacağını ifade eden Serdar Savaş, kısa sürede 100 bin izlenmeyi geçerek en çok araştırılan konuların başına girdi. İite Serdar Savaş kimdir sorusunun cevabı

60 yaşında olan Serdar Savaş, Ankara'da doğmuştur. Kabataş Erkek Lisesi mezunu. İstanbul Üniversitesi'nde tıp ve hukuk okudu. Londra Ekonomi Okulu'de sağlık planlaması ve finansmanı, London School of Hygiene'de epidemiyoloji ve istatistik eğitimi gördü.

33 yıl önce Adana Sağlık Müdürlüğü'ne atandı. 1988 yılında Sağlık Bakanlığı'nda Bakan Danışmanı görevine getirildi. Akabinde Müsteşar Yardımcılığı görevinde bulundu. 1993 yılında Kopenhag'da bulunan Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Ofisi'ne getirildi. 1998 yılında Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Başkan Yardımcılığı'na atandı.

20 yıl önce Türkiye'ye döndü, Birleşik Sağlık Sistemleri'ni, İleri Tıp Teknolojileri'ni ve GENAR Enstitüsü'nü hayata geçirdi.

2004 yılında Demokratik Sol Parti'nin Parti Meclisi'ne seçildi.2009-2011 yıllları arasında DSP'nin politika geliştirme, dış işleri,Ar-Ge'den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı görevini yürütmüştür.

Serdar Savaş Oğuzhan Uğur

Serdar Savaş, Oğuzhan Uğur'un Mevzular özel propgramına katılarak YKS hakkında merak edilenlerle ilgili cevaplar verdi. Bilhassa Türkiye'nin koronavirüs vaka sayılarını doğru vermediğini ileri süren Savaş, Bakan Koca ve Bilim Kurulu üyelerini de eleştirdi. Ayrıca salgın tehlikesinin yeni bir şey olmadığının altını çizen Serdar Savaş, Dünya Sağlık Örgütü'nün 15 yıl önce tüm dünya ülkelerine pandemi planı gönderdiğini ancak gerekli tedbirlerin alınmadığını belirtti. Savaş'ın katıldığı Mevzular Özel programı kısa süre içerisinde binlerce kez izlenildi ve paylaşıldı.