Sidar Şahin kimdir? Bir süre önce dedikodusu çıkan satış işlemi bugün kesinlik kazandı. Sidar Şahin büyük emeklerle kurduğu Peak Games Şirketini 1.8 milyar dolar karşılığında ABD'nin Zynga şirketine sattı. Gerçekleşen satış işleminin ardından vatandaşlar Sidar Şahin kimdir sorusunu araştırmaya başladı

Sidar Şahin kimdir?

Türk girişimci ve oyun alanında en iyilerin içerisinde yer alan Sidar Şahin, bugüne kadar gerçekleşen en büyük satış işlemini Türkiye'ye kazandı. Yerli oyun şirketi Peak Games, 1.8 milyar dolar gibi astronomik bir rakam ABD şirketi Zynga'nın oldu. Yapılan satış işleminin ardından Sidar Şahin biyografi ve hayatı merak konusu oldu. Peki Sidar Şahin kimdir?

Türkiye'de yerli oyun şirketi Peak Games'i kurmadan evvel dünyanın çeşitli ülkelerinde farklı görevlerde bulundu ve popüler oyunların sürecini yönetti. Bundan tam 13 yıl önce Funpac'i kurdu ve ürettiği oyunları 30'dan fazla ülkeye pazarladı. Daha sonra video izleme kültürününün gitgide yaygınlaşması ile bir diğer girişimi izlesene.com'u kurmuş ve bu siteyle büyük başarılar elde etmiştir. Hatta öyle ki bir dönem izlesene.com, YouTube platformunu geride bırakmıştır.Daha sonra kurduğu çeşitli oyun portallarını satmaya devam etmiştir. Ayrıca Türkiye'nin en büyük e-ticaret sitelerinden Trendyol.com'un da ortaklarından olan Sidar Şahin, tıpkı Yemekepeti CEO'su Nevzat Aydın gibi Boğaziçi Üniversitesi'ni yarıda bırakmıştır.

SEO: Göktuğ Efil

Editör: Haber Merkezi