Tuma Çelik kimdir? Tuma Çelik neden istifa etti? HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik seçim çalışmaları döneminde katıldığı toplantıda bir kadının açıklamaları nedeniyle gündem konusu olmuştu. Olayın ardından savcılık olaya el atarak fezleke hazırlamış ve Meclis’e sunmuştu. Araştırmaya başlanan Tuma Çelik ile ilgili hayatı ve biyografisi, istifa nedeni ile ilgili haberimizin detayları aşağıda yer almaktadır. Tuma Çelik kimdir? Tuma Çelik neden istifa etti?

Tuma Çelik kimdir?

Mardin’in Midyat kentinde 1964 yılında dünyaya gelen Tuma Çelik, küçük yaşta İstanbul’a gelmiştir.1985 yılında İsviçre’ye göç eden Tuma Çelik 7 yıl önce Türkiye’ye geri gelmiştir. Tuma Çelik evli ve 4 kız babasıdır. Tuma Çelik 20 yıldır ise aktif olarak Süryanilerle ilgili çalışmalarda yer almıştır.

Tuma Çelik neden istifa etti?

Seçim için katıldığı toplantıda bir kadının kendisine tecavüz ettiği iddiasıyla gündeme gelen Tuma Çelik, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, bir kadının kendisine yönelik iftirada bulunduğunu şantaj yaptığını söyledi. Olayın ardından savcılık araya girerek fezleke hazırladı ve Meclis’e sunuldu.

27. dönem milletvekili seçimlerinden Mardin bölgesinde milletvekili olarak atanan Tuma Çelik’in istifası ise HDP’ye ulaştı. Çelik, istifa mektubunda Meclis ve halk içinde yaptığı çalışmaların bazı kesimleri rahatsız ettiğini ve kendisine yönelik iftira, suçlamalar ve tehditler geliştirildiğini öne sürdü.

Çelik, şunları kaydetti: "Ortaya çıkan bu gelişmelerden sonra, olayın siyasi bir kumpasa dönüşeceği bilinciyle kamuoyunu aydınlatma ihtiyacını duydum. Bu nedenle, partimin zarar görmemesi ve bu iddianın suistimal edilmemesi için HDP’den istifa etme kararını aldım."

Editör: Haber Merkezi