Yenilik Partisini kim kuruyor? Yenilik Partisi Genel Başkanı kim? İçişleri Bakanlığı’na verilen dilekçe ile Yenilik Partisi’nin kuruluşu için ilk adım atıldı. Partinin kuruluşu için evraklar İçişleri Bakanlığı’na teslim edildi. Bağımsız Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz başkanlığındaki partinin bir diğer kurucu ismi ise Nazım Özer oldu. Yenilik Partisini kim kuruyor? Yenilik Partisi Genel Başkanı kim?

Yenilik Partisini kim kuruyor?

Merak edenler için Yenilik Partisi Bağımsız Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz başkanlığında kurulurken bir diğer kurucu üyesi ise Nazım Özer oldu. Partinin kuruluşu için evraklar İçişleri Bakanlığı'na teslim edildi.

Yenilik Partisi Genel Başkanı kim?

Yenilik Partisi Öztürk Yılmaz başkanlığında kuruluyor. 1979 yılında Ardahan’da dünyaya gelen Öztürk Yılmaz Bağımsız Ardahan Milletvekili. 2015 yılında CHP’den Ardahan Milletvekili seçilen Öztürk Yılmaz,  2016 yılında CHP Dış İlişkilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. Türkçe ezan ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan açıklamaları nedeniyle kesin ihraç talebiyle iki kez disiplin kuruluna sevk edilen Yılmaz, 20 Kasım 2018 tarihinde CHP'den ihraç edildi.[9] 30 Temmuz 2019'da yaptığı açıklamada, yeni bir siyasi parti kuracağını duyurdu.[10]

Editör: Haber Merkezi