Diş yapısından dolayı estetik görüntü kaygısı yaşayanlar, İzmir porselen diş kaplama yöntemi ile sorunlarına çözüm bulabiliyor. Diş hastalıkları, kaza ya da diş şekli bozukluğundan dolayı estetik görüntü bozuklukları oluşabiliyor. Hastanın yapılan muayenesi sonrası porselen lamina kaplama işlemlerinin uygun olup olmadığına karar verilir. Yaprak porselen olarak bilinen diş tasarım yöntemidir ve en çok tercih edilen seçeneklerden birisidir.

Lamina Porselen Kaplama Neden Yaptırılır?

İnsanların beslenme alışkanlıkları, yaşam şartları ve yaşa bağlı olarak diş renklerinde bozulmalar ve dişlerde aşınmalar meydana gelebiliyor. Yaşa bağlı olarak dişlerde kırılmalar oluşabiliyor. Diş hekiminin uygulayacağı tedavi yöntemi ile dişlerinize estetik görüntü kazandırabilirsiniz. Gülüş estetiğine sahip olmak isteyen kadın ve erkekler, lamina porselen kaplama yaptırarak sorunlarına çözüm bulabilir. Daha çok, çapraşık diş yapısını düzeltmek, şekil bozukluklarını gidermek ve renk sorunun ortadan kaldırmak için lamina porselen kaplama yapılır. Ön dişlerinin hoş görünüme sahip olmasını isteyenlerin tercih edebileceği en iyi tedavi yöntemidir.

Porselen Lamina Kaplama Hangi Durumlarda Yapılır?

Porselen lamina kaplama işlemleri, diş görüntü sorunu yaşayan her yaşta kişiye rahatlıkla uygulanabilir. Kaplama işlemlerinin yapılması gerektiği durumlar şunlardır.

  • Ön dişlerde ayrıklık oranının fazla olması,
  • Diş uzunluklarının artırılması gerektiği durumlar,
  • Aşınmış ve kırılmış diş restorasyonları,
  • Ön dişlerin beyazlığının doğal yollarla elde edilememesi,
  • Ön düşlerde çürümelerin olması,
  • Çapraşık ve eğri diş yapısı,

Porselen lamina kaplama yapılacağı zaman doktor ilk muayene ile gerekli tespitleri yapar ve kişiye özel tasarımlar oluşturur. Kişiye özel tasarımlar istenilen sonucun elde edilmesini sağlar.

Lamina Porselen Kaplama Tedavi Aşamaları

Porselen lamina diş kaplama tedavileri kısa sürelidir ve hasta yeni diş yapısına çabuk adapte olur. Doktor muayenesinden sonra ağız içi ölçüleri alınır. Alınan ölçülere göre model çıkartılır ve modele göre tasarımlar oluşturulur. Yapılan tasarım hastaya gösterilir ve doktor ile birlikte karar verilir. Daha sonra hastanın kaplama yapılacak dişleri hazırlanır. Hazırlanan porselen diş kaplama, diş yüzeyine özel yapıştırıcı ile yapıştırılır. Yapıştırma işlemleri bittikten sonra hasta aynı gün dişlerini kullanabilecektir.

Lamina Porselen Kaplama Avantajları

İnsanlar dış görünüşlerine önem verirken, gülüş estetiğine sahip olabilmek için diş beyazlatma ya da kaplama tedavi yöntemlerine ihtiyaç duyabiliyor. Son dönemlerde, diş hekimleri de estetiklik açısından lamina porselen kaplama yöntemini tavsiye ediyor. Tedavinin hastaya kazandırdığı avantajlar oldukça fazladır. Dişler üzerinde herhangi bir aşındırma yapmadan kaplama uygulanır. İstenilen beyazlık elde edilir ve kullanım süresinde renk değişimi olmaz. Yapısı sağlam ve güçlüdür. İstenilen dişlere kolaylıkla uygulanır. Estetik görüntünün elde edilmesini sağlar. Kırılmalara karşı dirençlidir. Lamina porselen diş kaplama yapanlar dişlerinin doğal yapısını da korumuş olurlar.

Lamina Porselen Kaplama Dezavantajları

Estetik görüntü açısından büyük avantajlar sağlayan personel lamina kaplama tedavilerinin dezavantajlı yönleri de vardır. Dezavantaj olarak bildirilen konu, tedavi maliyetinin yüksek olmasıdır. Persolen lamina kaplama malzemeleri yurtdışından ithal edildiği için fiyatı sürekli artabiliyor. Hassas ölçü ve tasarım gerektirdiği için uzman doktor tarafından ve laboratuvar ortamında hazırlanması gerekiyor. Bunlar işlem süresinin ve maliyetinin artmasına neden olabiliyor.

Lamina Kaplama Kimleri Uygulanmaz?

Diş yapısındaki bozuklukların giderilmesi için önerilen lamina porselen kaplama tedavileri bazı kişiler için uygun bulunmaz. Bunlar arasında, çene yapısında bozukluk olanlar, gece uyurken diş sıkma rahatsızlığı olan kişilerdir. İleri derecede diş eti çekilme sorunu yaşayanlara da uygulanmıyor. Kişi, tırnak yeme, kalem ya da sert malzeme ısırma rahatsızlıklarına sahipse doktor, lamina porselen kaplama işlemeleri için uygun olmadığını belirtecek ve diş tedavisinin ileri aşamalarda tehlike oluşturabileceğini belirtecektir. Lamina kaplama yapılsa bile bu rahatsızlıklar devam ettiğinde kaplamalar ve diş yapısı zarar görecektir.

Lamina Porselen Kaplama Fiyatları

Lamina porselen kaplama işlem aşamaları ortalama 2 ya da 3 seans sürebiliyor. Bu da yaklaşık 1 ay zaman alıyor. Diş kaplama fiyatları, işlem yapılacak diş sayısına ve dişlerde meydana gelmiş deformasyon durumlarına göre değişiyor. Porselen lamina kaplama birim fiyatları TDB tarafında belirleniyor ve belirlenen fiyatın altına inilemiyor. Estetik gülüş tasarımı çalışmalarında ön dişlerin tamamında çalışma yapıldığı için diş sayısı arttıkça, lamina porselen kaplama maliyeti de artacaktır. İlk muayene olurken doktor yapılacak işlemleri ve maliyetini hastaya bildirir.