Çekya'nın başkenti Prag'da üniversitede silahlı saldırı düzenlendi. 24 yaşındaki David Kozak tarafından düzenlenen saldırıda 15'ten fazla insan yaşamını yitirirken 25 kişi de yaralandı. Polisin müdahale ettiği ve ölü olarak ele geçirilen Kozak ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

Günlükte Kozak'ın "Bir gün bir okula silahlı baskın yapmak istiyorum ve muhtemelen intihar etmek istiyorum" ifadelerine yer verdiği öğrenildi.

Prag'ın merkezindeki Karls Üniversitesi Felsefe Fakültesi'nde 24 yaşındaki David Kozak isimli genç, silahlı saldırıda bulundu. Saldırıda 15'ten fazla kişinin hayatını kaybettiği, 25 kişinin yaralandığı bildirildi.

Babasını da öldürmüş

Kozak'ın saldırıdan saatler önce Prag yakınlarındaki köyde babasını öldürdüğü ortaya çıktı. Kozak'ın babasının cansız bedeninin bulunduğu açıklandı.Çekya polisi, saldırganın geçen hafta başkent yakınlarındaki bir ormanlık alanda yaşanan cinayet olayıyla bağlantılı olduğunu duyurdu. Geçen hafta ormanlık alanda bir adam ve yeni doğmuş bebeği ölü bulunmuştu. Bu saldırının arkasında da Kozak olduğu tahmin ediliyor.

Prag yakınlarındaki Klanovice'de yaşanan olayda 32 yaşındaki baba ile 2 yaşındaki kızı öldürülmüştü. Olayın ardından yüzlerce polis ormanlık alanı tararken saldırganı kaçırmışlardı. Yetkililer iki olayın bağlantılı olduğu ihtimali üzerinde durmaya başladı.

Kozak'ın yanında çok fazla silah ve mühimmat olduğu açıklandı. Çekya İçişleri Bakanı, "Eğer polis zamanında binaya girmeseydi saldırgan çatıda öldürülmez ve çok daha fazla kurban olurdu" ifadesinde bulundu.

Kozak'ın mesajlaşma platformu Telegram'da Rusça bir günlük yazdığı da kayıtlara geçti. Yerel medyada yer alan haberlerde Kozak'ın, "Bir gün bir okula silahlı baskın yapmak istiyorum ve muhtemelen intihar etmek istiyorum. Alina Afanaskina bana çok yardımcı oldu" yazdığı bildirildi.

Kozak'ın bahsettiği Afanaskina ise bu ayın başında Rusya'da bir okula silahlı saldırı düzenleyen 14 yaşındaki öğrenciydi.Katliam yapan gencin mesajının devamında şu ifadeler yer aldı; "Ben her zaman öldürmek istiyordum. Ben gelecekte bir manyak olacağımı düşünüyordum" 

PragÇekyaÖğrenci-2Okul-5Okl

Editör: Nehir Durdağı