İki Tarih Birbirinden Nasıl Çıkartılır? İki Tarih Birbirinden Nasıl Çıkartılır?

Prof. Dr. Naci Görür, Gümüşhane ve Erzincan'da art arda meydana gelen depremlerin ardından yaptığı paylaşımda, "Erzincan-Bingöl arasında deprem beklediğimiz Yedisu Fayına belirli ölçüde stres yükleyebilir" dedi.
Gümüşhane'nin Kelkit ilçesi merkezinde saat 23.23'te 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi, hemen ardından bu kez Erzincan sallandı. Saat 23.28'de Erzincan merkezli 3,7 büyüklüğünde bir sarsıntı kaydedildi. O sarsıntıların ardından Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından paylaşımdan bulundu. Görür, Erzincan-Bingöl hattına dikkat çekti.Gümüşhane bir önceki gece de 4,3’le sallanmıştı.

Prof. Dr. Naci Görür, o sarsıntıyı hatırlattığı paylaşımında, “Arkadaşlarım Gümüşhane’de olan depremleri merak ediyorlar. Biri dün gece öbürü bu akşam oldu. Dün olanı Yeşilyurt-Kelkit’te (4,3), bu akşamki ise Cemalli-Kelkit’te oldu (4,0). Her iki deprem de Kuzey Anadolu Fayından Yeşilyurt- Olur arasında uzanan Dumanlı Fay Zonu içerisinde. Depremler küçük ama Erzincan-Bingöl arasında deprem beklediğimiz Yedisu Fayına belirli ölçüde stres yükleyebilir” ifadesinde bulundu.

Yedisu fay hattı nedir?

Yedisu Fayı Kuzey Anadolu Fayı'nın (KAF) doğu kesiminde, Erzincan Havzasının doğusu ile Bingöl’e bağlı Yedisu ilçesi arasında yer alıyor. 20.yy'da iki bölge dışında KAF'nın hemen hemen tümü büyük depremler üreterek kırıldı. Kırılmayan iki kesimden biri Marmara, diğeri ise Yedisu sismik boşluğu olarak biliniyor.
 

Editör: Nehir Durdağı