Koronavirüs Bilim Kurulu'nun üyesi Prof.Dr. Tevfik Özlü, sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinden hemen sonra binlerce insanın sosyal mesafeyi hiçe sayarak marketlerle fırınların önünde uzun kuyruklar oluşturup, kargaşa yaratmalarının bedelinin korkunç ve ağır olacağını söyledi.

Özlü, şu ifadeleri kullandı:

- Son 5 gündür iyi gidiyordu, biraz kontrol altına almaya başlamıştık ama halkımız böyle tedbirsiz dışarı çıktığı için maalesef şimdi korkunç bir bulaşma olasılığı var.

- Son 5 gündür iyi gidiyordu, biraz kontrol altına almaya başlamıştık ama bu tedbirler alınmadığı için halkımız böyle tedbirsiz dışarı çıktığı için maalesef şimdi korkunç bir bulaşma olasılığı var.

- Şu ana kadar son dört, beş gündür iyi haberler geliyordu ve seviniyorduk ama ben bugün bir kırılma noktasına geldiğimizi düşünüyorum bugünkü bu sokaklara taşan insanların bulaştırmasının önümüzdeki bir hafta 10 gün içerisinde bir bedelinin olacağını düşünüyorum.

- Bunu tam ön göremiyorum ama bu biraz iyi beklentilerimizi maalesef şey yaptı yani baltaladı. Umarım olmaz ama bunun mutlaka bir etkisi olacak diye düşünüyorum.

-  Yoksa işler son 5 gündür iyi gidiyordu biraz kontrol altına almaya başlamıştık ama bu tedbirler alınmadığı için halkımız böyle tedbirsiz dışarı çıktığı için maalesef şimdi korkunç bir bulaşma olasılığı var yani bilmiyorum çok üzülüyorum yani.
 

Editör: Haber Merkezi