SPOR

Rıdvan Dilmen: Özür bekliyorum. Para sağlığı bozar!

Eski futbolcu, futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, NTV'de katıldığı programda Süper Lig maçlarının koronavirüs nedeniyle oynanmamasıyla ilgili olarak ilginç ifadeler kullandı.

Dilmen'in sözlerinden öne çıkan bölümler şöyle:

- Türkiye’de ilk corona virüsü vakası çıktığında seyircisiz oynandı maçlar. Ortalık ayağa kalktı. Bana, federasyona, herkese beddua ettiler. Şimdi 105 bin vaka var. Kulüpler ‘Oynayalım maçları’ diyor. Özür bekliyorum. Ne oldu? Para, sağlığı bozar.

- 17 kulübün futbolcusu Emre Belözoğlu’nu aramış ve ‘Ağabey, oynayalım, bize öncülük edin’ demişler, oynamak istemişler. 104 bin vaka varken oynamak istiyorlarsa, bunun tek nedeni paradır.

- Bir tavsiyede bulunayım, Dominik’te oynasınlar. Voleybol var, ayak tenisi var, futbol var… Demek ki orada sorun yok, olsa Acun yapmaz! Espri yapıyorum tabii. Kulüplerimiz batmış durumda, oynamak istemelerinin nedeni bu.

- Maaş kesintisini Türkiye niye uygulayamaz? Yerlide sorun yaşayamazsınız ama Skrtel, bir yıl önceki parasını FIFA’dan alıyor. Karius feshetti, gitti. Denizlispor kalecisi feshetti. Fedakarlık yaparlar ama milyonlarca Euro borç, oyunculara olan geçmiş borçlar.

- Elneny, Falcao, Sosa… Skrtel, geçen sene hiç parasını almamış. Karius yıllık 1.5 milyon Euro alıyormuş, 1.6 milyon Euro’yu zaten ödememişler. Bu iş, krizli bir şekilde başlayacaktır. Yüzde 30 fedakarlığa herkes hazırdır ama geçmişe dönük borçlar ne olacak?