Rusya'da bir cezaevindeki mahkumlar, 2 cezaevi memurunu rehin aldı. Şahısların terör örgütü DEAŞ ile bağlantılı olmakla suçlandıkları 5'ten fazla mahkumun karıştığı belirtildi. Düzenlenen operasyonla şahıslar öldürülürken  rehin alınan memurlar yaralanmaktan  kurtarıldı.

İtalya sele teslim oldu: Evlerinizden çıkmayın! İtalya sele teslim oldu: Evlerinizden çıkmayın!

Rusya'nın Rostov Bölge Federal Cezaevi Servisi'ne bağlı cezaevinde mahkumların 2 memuru rehin aldığı belirtildi. Rehineler operasyon sonucu kurtarıldı.Rusya Federal Cezaevi Hizmetler Servisinden (FSİN) yapılan açıklamada, "Rostov bölgesinde bulunan gözaltı merkezinin bir hücresinde şüpheliler, 2 çalışanı rehin aldı" ifadeleri kullanıldı.

Olay yerinde servis yetkililerinin bulunduğu belirtilen açıklamada, rehinelerin serbest bırakılması için görüşmeler yapıldığı aktarıldı.Rostov idaresinden yapılan açıklamada, gözaltı merkezinin bulunduğu bölgedeki bazı sokakların ulaşıma kapatıldığı bildirildi.

Rehin alma eylemine katılanların, terör eylemine karışmakla ve terör örgütü DEAŞ ile bağlantılı olmakla suçlandıkları, olaya 5'ten fazla şüphelinin karıştığı belirtildi.

Rusya Federal Cezaevi Hizmetler Servisinden (FSIN) yapılan son açıklamada, düzenlenen operasyonla şüphelilerin etkisiz hale getirildiği ve rehin alınan çalışanların yaralanmadan kurtarıldığı belirtildi.
 

Editör: Nehir Durdağı