Kremlin’den Putin’e Suikast İddialarına Yanıt
Amerikalı gazeteci Tucker Carlson, ABD'nin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yönelik bir suikast girişimi planladığını iddia etti.
"İddialar Gerçek Olarak Kabul Edilmemeli"
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Asılsız iddialar gerçek olarak kabul edilmemeli" dedi. Çok sayıda spekülasyon dolaştığını belirten Peskov, dikkatli ve ihtiyatlı olunması gerektiğini vurguladı.
"ABD, Putin’i Öldürmeye Çalıştı" İddiası
Carlson, daha önce gazeteci Matt Taibbi ile yaptığı bir sohbette, ABD'nin Biden yönetimi döneminde Putin'i öldürmeye çalıştığını öne sürmüştü. Eski Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın görev süresinin son iki ayında ABD ile Rusya arasındaki gerilimi artırmak için her şeyi yaptığını iddia eden Carlson, Blinken’ın bu süreçten nasıl sıyrıldığını şaşkınlıkla karşıladığını ifade etti.
"Biden ve Blinken Hesap Vermeli"
Rusya Federasyonu Parlamentosu’nun alt kanadı Duma’nın Başkanı Vyacheslav Volodin, konuyla ilgili Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, ABD'li gazetecinin iddialarının detaylı bir şekilde araştırılması gerektiğini belirtti. Volodin, "Biden ve Blinken hesap vermeli" diyerek Putin’e suikast girişimi tartışmalarının ciddiye alınması gerektiğinin altını çizdi.
Putin'e yönelik suikast iddiaları, Rusya’da geniş yankı uyandırırken, Kremlin ve Rus yetkililerin açıklamaları konunun uluslararası bir boyut kazandığını gösteriyor.