Erhan Usta istifa etti Erhan Usta istifa etti

Yerel seçimler sonrası  Saadet Partisi ile Yeniden Refah Partisi'nin birleşeceği iddiakulisleri hareketlendirdi.

Söz konusu haberlerle ilgili açıklama yapan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kaya "Bunların değerlendirileceği, nasıl olacağı, hangi siyasi partiyle ne konuda görüşüleceğine dair kanaatlerimiz daha sonra yetkili kurullarımızda değerlendirilir, kamuoyuna açılır" ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya Yeniden Refah Partisi ile birleşeceği iddialarına açıklık getirdi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya"Yerel seçim sonrası partilerin aldığı oylar çokça tartışıldı. Saadet Partisi'nin Yeniden Refah Partisi'yle birleşmesi söz konusu olur mu?" sorusuna cevap verdi.

Saadet Parti'li Kaya;"Saadet Partisi aldığı sonuçları değerlendirir, bizim gündemimizde bir birleşme, ayrışma yok. Şimdi bir bayram ziyaretindeyiz" ifadelerinde bulunarak  "Bunların değerlendirileceği, nasıl olacağı, hangi siyasi partiyle ne konuda görüşüleceğine dair kanaatlerimiz daha sonra yetkili kurullarımızda değerlendirilir, kamuoyuna açılır" söylemlerinde bulunarak  birleşme ihtimaline kapıyı açık bıraktı. 

Yerel seçimlerde tek başına girme kararı alan Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ni ve Yozgat Belediyesi'ni kazanmıştı. Türkiye genelinde aldığı yüzde 6.19'luk oy oranıyla dikkatleri üzerine çeken YRP ile yüzde 1,09 oy alan Temel Karamollaoğlu'nun liderliğini yürüttüğü Saadet Partisi'nin birleşeceği iddia edilmişti.
 

Editör: Nehir Durdağı