Galler'de meydana gelen olayda 15 yaşındaki Abby Reese Beaumont, bir anda öksürmeye başladı ve mutfakta yere yığıldı.

Babası hastaneye götürdü ancak Abby hayatını kaybetti. Sağlıklı ve hiçbir sorunu olmayan Abby'nin neden bir anda hayatını kaybettiğine kimse anlam veremedi.

SEBEBİ 5 AY SONRA ÖĞRENİLDİ

Baba Darren Beaumont sebebinin bulunması için 5 ay boyunca bekledi. Soruşturma açıldı ve bir patalog sonucu bildirdi. Abby'nin boğulduğunu ve ölüm sebebinin "yiyeceklerin neden olduğu yabancı cisim aspirasyonu” olduğunu söyledi.

ÖLÜMLE SONUÇLANIYOR

Yabancı bir cismin hava yollarına kaçması çocuğun hayatını kaybetmesi ile sonuçlanabiliyor ve ne yazık ki hava yollarına yabancı cisim kaçanların % 0 ila 1.5’inde ölüm gerçekleşebiliyor. Yabancı cisimler solunum yollarında burundan hava yollarının en uç noktasına kadar her yere yerleşebiliyor. Eğer çocuğunuzda düzelmeyen öksürük, hırıltı, nefes darlığı, tekrarlayan bronşit ya da zatürre şikayetleri varsa bir an önce doktora başvurmanız gerekiyor.

"SAĞLIK DURUMU İYİYDİ"

Acılı baba kızı hakkında şunları söyledi: "Beş aydır, Abby'nin ölümüyle ilgili cevapları bekledik. Ölüm nedeninin ne olduğunu bilmek istedik, uzun süre bekledik ve her şeyi sorguladık. Abby'nin sağlık durumunun iyi olduğunu düşündük ve öyleydi. Mahvolduk."