Koronavirüste vaka sayıları giderek artıyor. Sayıların artması da yeni önlemlerin alınmasını gündeme getiriyor.

Türkiye'de son olarak dün açıklanan vaka ve vefat sayılarında rekor kırılmıştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün tespit edilen 6.593 yeni hastamız var. Günlük test sayısında 200.000’e toplamda ise 20.000.000’a ulaştık. Ağır hasta sayımız artış hızı azalsa da 6.000’e yaklaştı. Kalabalıklardan uzak durmalı ve kendi kısıtlamalarımızı kendimiz uygulamalıyız" demişti.

Dünkü verilere göre 24 saatte 211 kişı koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetmişti.

Vaka sayılarındaki korkutan artış, yeni önlemleri de gündeme getirdi.

Öncelikli olarak yılbaşında 4 günlük yasak getirilmesi konuşuluyor. Bu gerçekleşirse 30 Aralık çarşamba akşamı saat 21.00'den itibaren pazartesi sabahı saat 05.00'e kadar sokağa çıkmak yasaklanacak.

Ayrıca yılbaşı için toplanma, misafirliğe gitme gibi faaliyetlere de izin verilmeyecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz " Daha önce Bilim Kurulu'nda bu konu tartışıldı. Ancak önümüzde zaman var. Açık konuşmak gerekirse, cuma akşamı saat dokuzdan pazartesi sabah beşe kadar bir kısıtlama söz konusu. 1 Ocak'ta sabah beşten akşama dokuza o kadar olan gündüz kısmı bir de perşembe günü sabah beşten akşam dokuza kadar olan gündüz kısmı var. Yılbaşı insanların aileleriyle, sevdikleriyle birlikte geçirmek istediği bir etkinlik. Bu durum hastalığı artıracaktır. Bu nedenle önümüzdeki günlerde konuyla ilgili değerlendirme yapılacaktır" dedi.

Bu arada özellikle bazı illerde görülen olağanüstü artış 14 günlük sokak yasağını da gündeme getirdi.

Bu yasak karar verilmesi halinde sadece vaka artışı görülen illerde uygulanacak. Bu illere seyahat kısıtlaması da getirilecek.

Editör: Haber Merkezi