Koronavirüs sürecinde Türkiye'deki televizyonlara bağlanarak ilginç açıklamalarda bulunan ABD'deki Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, bu kez de Prof. Dr. Canan Karatay'ı hedefine aldı.

Show TV'de bir programa katılan Karatay, "Koronavirüs yeni değil. Senelerdir aramızda. ABD’de 18 Ocak’a kadar 15 milyon kişi grip oldu, 140 bini hastanede tedavi altına alındı ve 8 bin 200 kişi hayatını kaybetti. Niye bunlar söylenmiyor da korona söyleniyor” demişti. 

Mehmet Çilingiroğlu, Karatay’ın söz konusu açıklamalarını Twitter hesabından paylaşarak tepki gösterdi. 

Çilingiroğlu, “Prof. Dr. Canan Karatay'ın koronavirüs açıklamaları şaşırttı! Böyle kişileri rating yapmak amacıyla ekrana çıkaranları kınıyorum. Ne kadar saçma konuşmalar. Ölümlere inanmıyormuş. Kör olmak lazım. Grip aşısına inanmıyormuş. Bir doktora gidin.

Sayın Canan Karatay hanım, hekim olmayan sunucuları karşınıza alıp saçma sapan şeyleri onlara anlatmak onları, azarlamak yerine gelin benimle karşı karşıya program yapın bilimsel verilere dayanarak eğer yüreğiniz varsa. Toplumu yanlış yönlendirmeyin. Çünkü senelerdir bu oldu” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi