Çin başta olmak üzere, İran ve İtalya'da yoğun olarak görülen koronavirüsü, beraberinde ölümleri de getirdi. Söz konusu ülkeler salgın için birçok önlem aldı. Özellikle Çin'in koronavirüsü engellemek için attığı adımlar dikkat çekiciydi. Ancak son yapılan açıklamada Wuhan'daki özel hastanelerin kapatıldığı belirtildi. Kapatılan özel hastanelerin ABD ve Çin arasında imzalanan yeni ticaret anlaşmasından sonra gerçekleşmesi ve son 24 saatte yalnızca 19 koronavirüs vakasının görülmesi ise akıllarda soru işareti oluşturdu

ABD ile Çin arasında ticaret anlaşması

Dünya'nın iki süper gücünün arasındaki ticaret savaşları geçtiğimiz günlerde imzalanan birinci faz ticaret anlaşmasından sonra nispeten iyileşme gösterdi. İki ülke tarafından imzalanan bu anlaşmadan sonra Çin'de görülen korona virüsü sayısında da azalmalar görüldü. Son 24 saatte sadece 19 vaka tespit edildi. Çin, aldığı tedbirleri kısmen hafifletti. Özel hastanelerdeki koronavirüsü alanlarını kapattı. Yürürlüğe giren işbu anlaşmadan sonra yaşanan gelişmeler, vatandaşlar tarafından koronavirüsün ABD ve Çin tarafından tezgahlanan bir oyun mu?  şeklinde yorumlara sebebiyet verdi.

Çin ve ABD arasındaki ticaret anlaşması 15 Ocak tarihinde imzalanmıştı.

Trump uzmanları gönderiyoruz demişti

ABD Başkanı Donald Trump, Çin'de görülen ve hayatı durma noktasına getiren korona virüsünden sonra yeni bir adım atarak Dünya Sağlık Örgütü uzmanlarını Wuhan bölgesine göndermişti. Trump, "Çin ile yakından çalıştığımızı söyleyebilirim. Oraya en iyi uzmanlarımızı gönderiyoruz.Virüsün Çin'in ABD mallarını satın almasını etkileyeceğini sanmıyorum. Çin virüsü yok etmek için çok çalışıyor, biz de onlarla iletişim halindeyiz" ifadelerini kullanmıştı.

Editör: Haber Merkezi