Diş eksikliklerinin giderilmesinde, en sağlıklı ve güvenilir yöntem olarak implant uygulamaları kabul ediliyor. İmplant uygulamalarının gerek uzun süren bir tedavi gerektirmesi, gerekse diğer uygulamalara nazaran daha pahalı olması, hastaların daha soğuk yaklaşmasına neden oluyor. Kliniğimizde uyguladığımızall on fourimplant yöntemi ile hem tedavi süresini minimum seviyeye indiriyoruz, hem de tedavi ücretlerini hastalarımızın lehine olacak şekilde düşürüyoruz.

All On Fourİmplant Yöntemi Nedir?

Klasik implant yöntemlerinde, hastaların eksik dişlerinin yerine en az 8 ile 10 arasında implant uygulaması yapılırken, all on fourimplant yöntemi ile 4 adet implant ile aynı tedaviyi gerçekleştirmekteyiz. Bu uygulama sayesinde, bir tek cerrahi işlem uygulayarak, hastalarımızın aynı gün içinde (geçici protez uygulaması ile) diş eksikliklerini tamamlamaktayız. Dörtlü implant sistemi olarak bilinen bu yöntem sayesinde, hiç dişi olmayan hastalarımıza, çok az sayıda implant uygulaması ile kalıcı protez kullanma imkanı sağlıyoruz.

All On Fourİmplant Yöntemi Nasıl Uygulanır?

Bu uygulamaya başlamadan önce, hastalarımızın ağız içi muayenelerini ve gerekli görüntülemelerini yaparak, implant için uygun olup olmadığına karar veriyor. Daha sonra ise, hastalarımızın ağız içi detaylı ölçülerini alarak, implantları yerleştireceğimiz yerleri belirliyoruz.

All on fourimplant yöntemini, adından da anlaşılacağı gibi her çene bölgesine 4 adet implant uygulaması ile gerçekleştirmekteyiz. Uygulamayı ön diş bölgelerine belirli aralıklarla iki adet ve arka bölgelere de birer adet olmak üzere toplam dört adet implant yerleştirip, üzerlerine aynı gün geçici protez takarak yapıyoruz.

İmplantların daha sağlam tutuculuğu olması için, önlere yerleştirdiklerimizi 90 derece, arkadakileri ise, 45 derecelik açı ile uyguluyoruz. İyileşme sürecine de bağlı olarak, ortalama 3 ile 4 ay sonra, sabit protezleri yerleştirip işlemimizi tamamlamaktayız.

Özellikle hiç dişi olmayan ve takma damak kullanan hastalarımız, bu uygulamamamız ile aynı gün içinde bu sorundan kurtularak, daha rahat konuşma ve beslenme imkanına kavuşabiliyorlar.

Randevu almak için: https://www.dentomega.com/izmir-implant/

All On Fourİmplant Yönteminin Avantajları Nelerdir?

All on fourimplant yöntemi ile hastalarımıza, klasik implant yöntemlerine nazaran birçok avantaj sağlamaktayız. Bu avantajlardan bazıları şunlardır;

  • Hiç dişi olmayan hastalarımıza, aynı gün içinde ve tek cerrahi işlem ile sabit protez uygulamasını gerçekleştirebiliyoruz
  • Özellikle hiç dişi olmayan hastalar için, diğer yöntemlerde uygulanan kemik ilavesine gerek kalmıyor
  • İmplant süresi, diğer uygulamalara göre çok kısa sürede tamamlanabiliyor
  • Uygulamalarımız kişiye özel olarak gerçekleştiğinden, hastalarımızın ağız yapısına bire bir uygun protezler yerleştiriyoruz
  • Hastalarımıza estetik açıdan, maksimum seviyede bir görünüm kazandırıyoruz
  • Yerleştirdiğimiz protezlerin, bakım ve temizlikleri çok kolay bir şekilde yapılabiliyor
  • Özellikle, hareketli protezleri kullanamayan hastalarımıza, daha sorunsuz ve konforlu bir kullanım sağlıyoruz
  • Tedavi süresini çok kısa sürede tamamladığımız için, hastalarımızın zaman kaybına engel olmaktayız
  • Uygulamamız, damak kısmını sarmadığı için, protezler daha rahat kullanılabiliyor

All on fourimplant yöntemimizin bir diğer önemli avantajı ise, kullanılan implant sayısının az ve tedavi süresinin kısa olmasıdır. Bu da, hastalarımıza daha ekonomik bir implant sağlamamıza imkan tanıyor.

All On Fourİmplant Yöntemi Kimlere Uygulanabilir?

All on fourimplant yöntemini, yeterli kemik yoğunluğu olan ve implant uygulamasına engel olacak bir rahatsızlığı olmayan herkese uygulamaktayız. Bunların yanı sıra, hastaların kemik gelişimlerini tamamlamış olmaları da gerekiyor.

All On Fourİmplant Yöntemi Uygulanırken Ağrı Duyulur mu?

All on fourimplant yöntemini lokal anestezi altında uyguladığımızdan, uygulama esnasında herhangi bir ağrı hissedilmez.

All On Fourİmplant Yöntemi Uygulandıktan Sonra Nelere Dikkat Edilmelidir?

All on fourimplant yöntemini gerçekleştirdikten sonra, hastalarımızı dikkat etmeleri gereken konular hakkında bilgilendiriyoruz. Özellikle sert gıdalarla beslenmemelerini ve protezlerine düzenli bakım yapmalarını öneriyoruz. İyileşme sürecinde ise, daha yumuşak gıdalar öneriyor ve ağrı oluşumunda kullanmaları için gerekli ilaçları düzenliyoruz.

Editör: Haber Merkezi