Saç dökülmesi nasıl geçer? Sağlıklı ve gür bir saça sahip olmak için yapılması gerekenler nedir? Tıp Merkezi Sahibi ve Saç Ekim Uzmanı Aslı Tarcan, kadınlar ve erkekler tarafından çok merak edilen sorulara cevap verdi. Tarcan,” Saçlar pek çok dış faktör yüzünden yıpranıyor, kırılıyor ve kopuyor. Saç dökülmesi kellik problemine erkeklerde daha sık neden olsa da pek çok kadın bu dertten muzdarip. Aynı zamanda dökülmenin sonucunda kellik olmasa dahi, yıpranmış ve bakımsız görünen saçlar çoğu insanın ortak problemi” ifadelerini kullandı. 

“Saç Dökülmesi Kış Aylarında Artıyor” 

Kış aylarında saç dökülmesinin daha da yoğunlaştığını vurgulayan Tarcan, “Bunun en önemli nedeni, havaların soğuması ve nem oranının azalması. Bu mevsimde saçlardaki nem ve protein de kayboluyor. Bu da saçlarda cansız ve yıpranmış bir görünüme neden oluyor” dedi. Tarcan, kullanılan şampuanların da saç dökülmesine olumsuz etkileri olduğunu bildirdi. “Sülfat, paraben ve silikon içeren şampuan ve şekillendiricilerin kesinlikle kullanılmasını önermiyoruz. Saçlarınız yıpransın istemiyorsanız, şampuan seçiminize dikkat edin” şeklinde konuşan Tarcan, canlı ve sağlıklı saçlar için ipuçları verdi. 

Neden Keratin Bakımı Yaptırılmalı? 

Keratin bakımı düzenli aralıklarla yapıldığında inanılmaz olumlu sonuçlar alınan bir yöntem. Başarılı saç ekim uzmanı, “Keratin bakımı sayesinde saçın pH dengesi düzenleniyor. Saçın doğru pH oranında olması zaten sağlıklı olması için vazgeçilmez bir unsur. Bakımın, 3 aylık periyotlarla uygulanması halinde canlı ve doğal bir saça sahip olacağınızı bilmenizi isterim” ifadelerini kullandı. Tarcan, “Saç yapısında olması gereken protein oranı %83’tür. Keratin bakımı sayesinde, saçın pek çok farklı etkenle kaybettiği protein ve nemi geri kazandırıyoruz” açıklamalarında bulundu. 

Aynı zamanda şampuanlar ve şekillendiriciler yüzünde saçlara işleyen sülfat ve parabenin keratin bakımı sayesinde arındırıldığını anlatan Tarcan, “Saça zarar veren, istenmeyen maddeler de bu bakım sayesinde temizleniyor ve saç eski sağlığına kavuşuyor” dedi.

Kellik Sorununa Erken Çözüm Keratin Bakımı 

Keratin bakımını kadınların erkeklere oranla daha çok tercih ettiklerini söyleyen Tarcan, “Olay kozmetiğe döndüğünde kadınlar bu konuda daha duyarlı ve ilgili. Ancak asıl erkeklerin keratin bakımı yaptırması gerekiyor. Kronik dökülme sorunu, erkeklerde kadınlara oranla daha sık görülüyor. Ayrıca kellik de erkek hastalarımız da daha fazla. Bu noktada keratin bakımı için, kelliğe karşı erken alınan bir tedbir de diyebiliriz” şeklinde konuştu.

Sülfat, Paraben ve Silikon İçeren Ürünlerden Uzak Durun 

Tarcan, aynı zamanda gündelik yaşamda saç sağlığı için dikkat edilmesi gereken unsurlara da değindi. Şampuan seçiminin önemini bir kez daha vurgulayan Tarcan, “Sülfat, paraben ve silikon içeren saç ürünlerini kesinlikle kullanmayın. Bunların saçlarınıza verdiği zararı tahmin edemezsiniz. Saçlarınız tamamen sağlığını kaybetmeden, düzenli keratin bakımı ile  zarardan erken dönüş sağlayabilirsiniz. Aksi halde çok olumsuz sonuçlar ortaya çıkıyor. Saç estetik algımız için en önemli unsur. Bu olumsuz sonuçlar, kişilerin psikolojilerini de olumsuz yönde etkiliyor. Çözüm bu kadar kolayken, herkesi en kısa zamanda önlemini almaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı. 
 

Editör: Haber Merkezi