Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, bütün bitkisel ve bitkisel kaynaklı ürünlerdeki trans yağ miktarına belli bir limit getirileceğini açıkladı.

Yönetmelik Mart ayından yayımlanacak

Tarım ve Orman bakanı Bekir Pakdemirli, gıdalardaki trans yağ miktarının 100 gram yağda 2 gramı geçmeyeceği bir düzenlemeyi duyurdu. Trans yağlara sınır getirilmesi için yönetmelik hazırlandığını ifade eden Pakdemirli, “Düzenlemeyle bütün bitkisel ve bitkisel kaynaklı gıdalardaki trans yağ miktarına sınırlama getiriyoruz. Havansal yağlarda doğal olarak bulunan trans yağ hariç, gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde son tüketiciye arz edilecek gıdalarda trans yağ içeriği, toplam yağın 100 gramında 2 gramı geçemeyecek. Yönetmeliğimiz en geç mart ayında yayımlanacak. Gıda işletmelerine 2020 yılı sonuna kadar süre verilecek" ifadelerini kullandı. 

AB'den 3 ay önce hayata geçecek

Yönetmeliğin, Dünya Sağlık Örgütü’nün öngördüğü şekilde hazırlandığını ifade eden Pakdemirli, Avrupa Birliği’nde konuyla ilgili geçiş süresinin 1 Nisan 2021 olarak belirlendiğini, dolayısıyla trans yağ kısıtlamasını AB’den 3 ay önce hayata geçirmiş olacaklarını söyledi.

Editör: Haber Merkezi