Paris'in hatrı sayılır tıp fakültelerinden Descartes Üniversitesi'nde bilimsel çalışmaların ilerleyebilmesi için bağışlanan binlerce ölü beden çürümeye terk edildi. 

Paris merkezli haftalık bir derginin yaptığı habere göre, Descartes Üniversitesi'ne ait Kadavra Bağışlama Merkezi'ndeki bazı insan bedenlerinin çürümeye terk edildiği, bazılarının fareler tarafından kemirildiği, bazılarının ise organlarının satıldığı ortaya çıktı. Olay hakkında araştırma başlatan savcılık Kadavra Bağışlama Merkezi'nin yapılacak soruşturma boyunca geçici olarak kapatılmasına karar verdi. 

TÜRKİYE KADAVRA BULMAKTA ZORLANIYOR

Türkiye'de yapılan bilimsel araştırmalarda kullanılmak üzere bağışlanan kadavra sayısı her geçen gün azalıyor. Özellikle üniversitelerin tıp fakültesinde neredeyse bir elin parmağını geçmeyecek kadar kadavra var. Öte yandan organ bağışının artması da kadavra sayısında ciddi azalışa neden oldu.

Geçtiğimiz günlerde Prof.Dr. Celal Şengör, katıldığı bir radyo programında bedeninin kadavra olarak kullanılması için başvuruda bulunacağını dile getirmişti. Şengör, "Organlarımı bir dangalağı yaşatmak için harcayacağıma bilime bağışlamayı tercih ediyorum. Böylelikle belki 20 milyon insanın hayatı kurtulabilir" sözleriyle Türkiye'nin gündemine oturmuştu.