Sağlık çalışanları bundan böyle hasta ve hasta yakınlarına “İlaç yok”, “Ameliyat malzemesi yok”, “Şu işlemi yapamıyoruz” ve “Bu işlem yanlış yapıldı” gibi açıklamaları gizlilik kapsamında olduğu için açıklayamayacak. 

Hastanede görev yapan sağlık personeline imzalatılan sözleşmeye göre, kuruma ait gizli kalması gereken bilgiler; “mali bilgiler, çalışan bilgileri, sistem bilgileri ve çalışılan süre içinde derlenen tüm bilgiler, materyaller, programlar ve dokümanlar, bilgisayar sistemleri içerisinde saklanan veriler, donanım/yazılım ve tüm diğer düzenleme ve uygulamalar ile personelin çalışma süresi içinde yapmış olduğu işler” diye sıralanıyor.

BAZI BİLGİLER GİZLİLİK KAPSAMINDA

Ankara Şehir Hastanesi'nde uygulanmaya başlanacak bu işleyişin, sağlık çalışanlarına 'gizlilik sözleşmesi' aracıyla yasak konması planlanıyor. İmzalatılan sözleşmede personelin çalışma süresi içerisinde yapmış olduğu işler tamamen gizlilik kapsamına alınıyor. Buna göre sözleşmeyi imzalayan sağlık çalışanlarının, hasta ya da hasta yakınlarına ilaç olmadığı, ameliyat malzemesi bulunmadığı, işlemin yapılamadığı ya da işlemin yanlış yapıldığına ilişkin bilgi iletmesi de yasak kapsamına alınıyor.

Editör: Haber Merkezi