Dünya koronavirüsle mücadele ediyor. Biz de öyle.

Bu mücadelede en büyük görev doktorlara düşüyor. 

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de doktorlarımız gece gündüz demeden, evine bile gitmeden, yatak yüzü görmeden çalışıyorlar. Koronavirüs kapan hastaları iyi etmeye çalışıyorlar.

Bu arada hayatlarını da riske atıyorlar.

Duyuyoruz: Her geçen gün koronavirüs kapan doktor sayımız da çoğalıyor.

Tüm bunlar olurken Sözcü gazetesindeki bir haber herkesi şaşırttı. Habere göre  hastaları tedavi etmeye çalışırken virüs kapan ya da karantinaya alınan aile hekimlerinin maaşlarında kesinti yapılıyor. 

"Erdoğan Süzer" imzalı haber şöyle:

"Virüse yakalanan aile hekimine maaş cezası.
Corona virüsü salgınıyla en önde mücadele eden hekimler bir taraftan alkış ve ilave ödemelerle ödüllendirilmeye çalışılırken diğer yandan virüse yakalanan hekimlere maaş cezası kesildiği bildirildi.

Aile Hekimleri Federasyonu (AHEF) Başkanı Dr. Özlem Sezen, virüse yakalanan ya da şüphe nedeniyle 14 gün karantinaya alınan aile hekimlerinin maaşlarının çalışamadıkları gün oranında kesildiğini bildirdi.

Sezen, “Hekimler olarak hayatımızı ortaya atıp görev yaparken virüse yakalandık diye adeta cezalandırır gibi paramızın kesilmesi onurumuzu kırıyor” dedi.

AHEF Başkanı Dr. Özlem Sezen, aile hekimleri ile aile sağlığı çalışanlarına diğer sağlık personeli gibi aylık maaş ödenmediğini, onun yerine aylık çalışılan gün sayısı, kayıtlı nüfus sayısı, gebe sayısı, bebek sayısı gibi faktörlere göre katsayılarla hesaplanan hak ediş ödemesi yapıldığını söyledi.

Sezen, hak ediş şeklinde ödeme yapılması nedeniyle ciddi mağduriyet yaşadıklarını, salgın sürecinde ise mağduriyetin en üst seviyeye çıktığını söyledi.

Birçok aile hekiminin hastalık sebebiyle normal mesaisini yapamadığını anlatan Sezen, “Böylesine bir dönemde bile yerlerine çalışacak hekim ya da aile sağlığı elemanı bulmaları isteniyor. Bulamazlarsa çalışamadıkları gün kadar kesiliyor” dedi."

Haber bu. Hem skandal, hem ne derseniz deyin. En ağır sözü söyleyin!

Sayın bakan Fahrettin Koca... "Haberim yoktu, hemen el atıyorum, düzeltiyorum. Olur mu öyle şey" deyin.

Hayatını ortaya koyarak mücadele eden doktorlarımıza bu yapılır mı?

Haydi sayın bakan, siz de harekete geçin.

Editör: Haber Merkezi