Kim yüzünde altın oran etkisini yaşamak ve bu etkinin sunduğu güzel görüntüye sahip olmak istemez? Vücut hatlarımızda olduğu gibi yüzümüzde de alın oranı yakalamak medikal estetik yöntemleri ya da estetik ameliyatlar ile artık çok konforlu.

Yüz hatlarının estetik görünümü deyince akla ilk gelenlerden biri de şüphesiz ki burnumuz oluyor. Çoğumuz estetik bir buruna sahip olmayı arzu etsek bile aramızda hala burun estetiği operasyonlarına endişe ile yaklaşanlar var. Eğer siz de bu çekinceye sahipseniz bu haberimiz sizin için.

Günümüz teknolojik imkanları ve doğru doktor seçimi ile burun estetiği ameliyatları artık hastalar için de çok konforlu geçiyor. Op. Dr. Leyla Arvas burun estetiği ile ilgili merak edilenleri okuyucularımız için anlattı…

Genel olarak burnunun açısından ya da büyüklüğünden memnun olmayan, burun ucu aşağı dönük olan, kemerli bir burun kemiğine sahip olan, burnu yüzüne oranla uzun, geniş ya da küçük olan veya burnun içerisindeki bir sorundan kaynaklı olarak nefes alma problemleri yaşayan kişilerin tercih ettikleri burun estetiği ameliyatları, burnu en estetik şekline getirmek amacıyla burnun açısını, büyüklüğünü ya da şeklini değiştirmek için yapılır.

Burun estetiği operasyonları ile yüzünüze en uygun burun şekline kavuşabilirsiniz

Burun estetiği yaptırmak isteyen kişileri aslında iki grupta düşünebiliriz. İlk grup yani aslında büyük çoğunluk burnunun görüntüsünden hoşnut olmayarak daha estetik bir görüntüye kavuşmak isteyen grup. Görüntüdeki bozukluklar kişinin yapısından ya da kaza, yaralanma gibi bazı travmalara bağlı olarak görülebilir. Bu gibi durumlarda burun estetiği yapılarak, burun yüze orantılı ve en estetik haline getirilir.

Burun estetiği ameliyatı olmak isteyen ikinci grubu ise burun içindeki düzensizliklerden kaynaklı olarak nefes alma problemi yaşayan yani sağlık sorunu nedeniyle ameliyat olmak isteyenlerdir.

Burun estetiği olma yaşı kişiden kişiye değişebilir

Op. Dr. Leyla Arvas, burun estetiği olmak isteyen hastalarda bir yaş sınırı olmadığını söylüyor ve sözlerine ekliyor: “Burun estetiği ameliyatlarında ameliyat kararı, kişinin kemik ve kıkırdak yapısının gelişimine göre verilir. Örneğin, çocuk yaşta bir hastaya burun estetiği yapılması gerektiğini varsayalım. Böyle bir durumda çocuğun kas ve iskelet sisteminde yeterli gelişimi tamamlayıp tamamlamadığına dikkat ederiz. Tabii, bunlar haricinde 7’den 70’e tüm hastalarımız için genel sağlık durumlarının, tıbbi geçmişlerinin ya da kronik hastalık ve benzeri durumlarının da ameliyat olmak için engel teşkil etmiyor olması gerekir. Biz zaten ameliyat öncesi hastalarımızdan ameliyat öncesinde bazı zorunlu tahliller yaptırmalarını istiyoruz. Hastaların da bu doğrultuda genel sağlık durumları ile ilişkili detayları doktorlarıyla paylaşmaları çok önemli.”

“Burun estetiği, soruna göre farklı branştaki doktorlar tarafından gerçekleştirilebilir”

Burun estetiği yaptırmaya karar vermiş bir hasta için elbette ki en hassas konulardan biri doktor seçimi. Haberimizin başında estetik kaygılardan ya da sağlık sorunlarından dolayı bu ameliyatların yapılabileceğini söylemiştik. Peki hasta yaşadığı sorun doğrultusunda hangi branş doktoruna başvurmalı? Op. Dr. Leyla Arvas, burun estetiği ameliyatlarında hastaların KBB uzmanı bir doktora ya da bir Plastik Cerraha gidebileceklerini söylüyor ve sözlerine şu şekilde devam ediyor: “Hastalar daha çok burun içi bozukluklardan kaynaklanan nefes alma problemi yaşadıklarında yani kısaca sağlık temelli bir probleme sahiplerse KBB uzmanınca değerlendirilebilir. Estetik kaygıları çözümlemek ise plastik cerrahların alanıdır. Diyelim ki hasta hem sağlık sorunu hem de estetik açıdan burun estetiği olmak istiyor. Bu gibi durumlarda plastik cerrahlar yine hastalara destek sağlayacaklardır.

Hastalarda en çok görülen ve burun tıkanıklığı ya da nefes alma zorluğu gibi sorunlara yol açan burun eti büyümesi ve benzeri rahatsızlıklar için yapılan operasyonlar ile, burnun şeklini düzeltmeye yönelik estetik müdahaleler eş zamanlı şekilde uygulanabilir.

Benim hastalara en önemli önerim, doktor seçimine hassasiyetle yaklaşmaları. Sorunları her ne olursa olsun, mutlaka alanında gerekli bilgi, donanım ve tecrübeye sahip bir doktora başvursunlar, iyi araştırma yapsınlar.”

“Burun estetiği ameliyatları farklı teknikler kullanılarak gerçekleştirilebilir”

Burun estetiği ameliyatlarında açık ya da kapalı olmak üzere farklı teknikler kullanılabilmektedir. Op. Dr. Leyla Arvas, hem hastanın ameliyat süresince daha konforlu olması için hem de olası riskleri en aza indirgemek için burun estetiği ameliyatlarının genel anestezi altında uygulanmasının çok daha iyi olacağını belirtiyor ve sözlerine ekliyor: “Hasta bize geldiğinde önce detaylı bir muayene yapıyoruz ve hastanın mevcut durumunu belirliyoruz. Ameliyat sonrasında hastamızın bizden nasıl bir beklentisi var, ne istiyor gibi sorular üzerine konuşuyoruz. Hastanın mevcut durumuna ve ihtiyaçlarına göre ameliyat esnasında açık rinoplasti ya da kapalı rinoplasti arasından hangi yöntemin kullanılacağına karar veriyoruz.

Bazı hastalarımız, burnun genel şeklinden memnun ancak sadece burun ucu estetiği için bize başvurmuş olabiliyor. Bu gibi durumlarda, burun ucu inceltmek için ya da hastanın burnunun ucunda bulunan kıkırdaklara şekil verip burun ile dudak açısını birbirine orantılamak için burun ucu estetiği yapabiliyoruz.

Burun estetiği ameliyatları kişinin ihtiyacı doğrultusunda farklılık gösterebilmekle birlikte, ortalama 2 ila 2 buçuk saat arasında süren operasyonlar oluyor. Bu süre sorunun büyüklüğüne göre daha kısalabiliyor ya da uzayabiliyor.”

Burun estetiği ameliyatı öncesi neler yapılmalı? Nelere dikkat edilmeli?

Op. Dr. Leyla Arvas, burun estetiği ameliyatı olunacak tarih öncesinde hastaların dikkat etmesi ve gereken şeyler olduğuna dikkat çekti. Ameliyat olmak isteyen hastaların doktorunun önerilerine mutlaka uyması gerektiğini belirtti.

Ameliyattan önce hastaların, düzenli kan sulandırıcı kullanımı mevcutsa ilgili doktorunun kontrolünde en az 1 hafta önceden ilaç kullanımına ara vermesi, bitki çayı tüketmemesi, alkol ve tütün ürünleri kullanmaması gerekiyor. Ayrıca hastalar, estetik cerrahları ve anestezi doktorları ile tüm tıbbi hikayelerini, kronik rahatsızlıklarını paylaşmalı. Operasyon günü soğuk algınlığı, grip yada nezle gibi bir rahatsızlık yaşıyorlarsa bu durumu doktorlarına söylemeliler. Son olarak, vücutta ödem artışını fazlalaştırdığı için regl döneminde cerrahi işlemlerin tercih edilmediği de bilinmeli ve operasyon regl dönemine denk geldiyse operasyonu gerçekleştirecek doktor mutlaka bilgilendirilmeli.

Burun estetiği ameliyatı sonrası neler yapılmalı? Nelere dikkat edilmeli?

Op. Dr. Leyla Arvas, operasyon öncesinde olduğu gibi burun estetiği ameliyatı sonrasında da hastaların dikkat etmesi ve yapması gereken bazı şeyler olduğunun altını çizdi. Op. Dr. Leyla Arvas, burun estetiği ameliyatı olan hastalara bazı önerilerde bulundu:

“Burun estetiği ameliyatı sonrasında, burnun korunması için takılan alçı ve atellerin ıslanmamasına çok dikkat edilmeli. Dışarıdan gelen darbelere ve olumsuz dış etkenlere karşı burnu hassasiyetle korunmalı. Ortalama 10 gün rutin aktivitelere, 3 hafta kadar da ağır spor faaliyetlerine ara verilmeli. İstirahat edilen sürede yatma pozisyonundayken baş, olabildiğince yüksekte tutulmalı. Kan sulandırıcı ilaçlar kullanılmamalı. Cerrahi müdahale sonrası vücuttan ödem oluşması çok olağan bir durum. Dolayısıyla, tuzlu gıdalar tüketilmemeli, bol su içilmeli ve hafif tempolu yürüyüşlere çıkılmalı. Alkol ve tütün ürünlerinin kullanımına belirli bir süre ara verilmesinde fayda var. Eğer gözlük kullanan biriyseniz, doktorunuz onay verene dek gözlük kullanımına da ara verilmeli.”

Siz de burun estetiği yaptırmaya karar verdiyseniz ve ihtiyacınıza en uygun yöntem ile burun bölgeniz ile ilgili estetik kaygılardan kurtulmak istiyorsanız burun estetiği ile ilgili detayları öğrenmek ve fiyat bilgisi almak için hemen +90 542 464 74 33 no’yu arayarak Op. Dr. Leyla Arvas’a ulaşın veya www.drleylaarvas.com adresi üzerinden randevunuzu planlayın…

Op. Dr. Leyla Arvas

Web Site: https://www.drleylaarvas.com

Facebook:@drleylaarvas

Instagram :@drleylaarvas

YouTube: LeylaArvas





 

Editör: Haber Merkezi