Alexandrite, diyot ve ND yag lazer dalga boyları birleştirilmiştir, yani 3 dalga boyu lazer kullanılır. Buz laser masaj yaptırır gibi rahat, konforlu ve kısa süren bir lazerdir.

Soprano Ice firması tarafından geliştirilmiş bu yöntem Türkiye’de Buz Lazer adı altında tanıtılmıştır. Buz Lazer ismi tescilli bir markadır. Dünya Sağlık Örgütü FDA onaylı bir lazer yöntemidir.

Buz Lazer Cihazı

Soprano buz lazer uygulaması ile kıl köklerine kademeli ısıtma yöntemi ile etkili tahribat yapılır. Çevredeki deri hiç zarar görmez, yanıklar oluşmaz. Tedavi başlığının dokunduğu alanda hareket ettirilmesi ile in-motion denilen teknik kıl köklerine uygulanır. Bu yöntem kalıcı sonuç elde etme de oldukça başarılıdır. 

Kademeli ısıtma yöntemi daha yüksek enerji verdiği için ince ve açık renkli kıllarda bile çok etkilidir. Seansı masaj yapar gibi geçirdiğiniz için konforludur. Geleneksel lazer epilasyonların yarattığı zebra görüntüsüyle bu uygulama da karşılaşılmaz. Seansta bir taraftan da cildi buz gibi soğutan kontak soğutma sistemi ile ağrı ve acı minimize edilir, neredeyse yok denecek kadar azaltılır. Bunu sağlayan soğuk safir uçtur. Soğuk safir uç uygulamada cildi -3 dereceye kadar soğutur, rahatlatır. Bu yöntem yanık ve leke oluşma riskini ortadan kaldırır.

Buz Lazer'de Neden Ağrı Ve Acı Hissetmezsiniz?

Bu Epilasyon da başlık sürekli hareket halindedir. Cildin üzerinde ütüler gibi dolaşır.Kıl köklerini tahrip edecek ısı kademeli yükselecektir. Aynı anda soğutma başlığı da devreye girerek soğutacaktır. O kadar hızlı gerçekleşir ki siz hiçbir acı ve ağrı duymaya zaman bulamazsınız. Bu yüzden buz lazer epilasyonu cildinize masaj yaparmış gibi epilasyon yapmaktadır.

Buz Lazer Neden Hızlıdır?

Bu Epilasyon seans süresini yarı yarıya kısaltır. Bunu geniş tedavi başlığı sayesinde yapar. 20 santimetrekare tarama alanına sahiptir. Ve saniye de 10 atış yapmaktadır. Bu günümüzün geldiği en yüksek teknolojidir ve bu yüzden seans süreleri oldukça kısalmıştır.

buz lazer

Facial Tip/ Yüz Ucu Nedir?

Bu Lazeri yüzdeki dar alanlarda kullanımına olanak sağlayan ufak başlığın adıdır. Kaş arası, kulak içi ve burun içi epilasyonu mümkün hale getirir.

Buz Lazer İçin Uygun Dönem nedir?

Her mevsim güvenli buz lazer yaptırabilirsiniz. Bu epilasyonda diode dalga boyu kullanılması melanin emilimini oldukça azaltmaktadır. Bu yüzden mevsimin hiçbir farkı yoktur.

Buz Lazer Yaptırırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Buz lazer uygulaması yaptıracağınız merkezin gerçek buz lazer kullandığından veya cihazlarının bakımlarının periyodik süresinin geçmediğinden emin olmalısınız. Eğer yapılan lazer yöntemi doğru bile olsa aletlerin bakımlarının yapılmamış olması performanslarını düşürecektir, cihazların bu özelliğiyitirmesine sebep olur. Ülkemizin neredeyse her ilinde sertifikalı buz lazer kullanıcısı merkezler mevcuttur. Bu işlemi yaptırmak için yetkili olup olmadıklarını araştırın

Buz Lazerde Diode mi Aleksandrite mi Kullanılır?

Lazer yaptırmak için mutlaka araştırmalısınız ve uzman görüşü alarak yaptırmaya karar vermelisiniz. Buz lazer teknolojisinde diode lazer yöntemi kullanılmaktadır. Çünkü bu yöntemle sonuç almak daha kolaydır. Derinlemesine etki eden bu yöntem kalın ve sert kılların da yok olmasını sağlar. Bu yüzden aleksandrite yöntemini yüz için bazen tercih etmek uygun olsa da her bölge için diode buzlazer de kullanılmaktadır.

Buz Lazerde Kıllar Ne zaman Dökülür?

Bu lazer yöntemi 4 il 6 seans arasında sonuçlanır. Ancak bunu söylerken cilt özellikleri, tüylerin gücü, yoğunluğu ve kalınlığı, hormonların etkisi de göz önünde bulundurulmalıdır. Bu lazer yöntemi çok hızlıdır. Tüm vücudu 45 dakika da bitirmek mümkündür. Epilasyondan sonra ise 3 – 4 gün içinde kıllar yüzeye çıkar ve dökülmeye başlar. Kılların bu hareketine uzamak diyemeyiz çünkü kökleri kalmamıştır. Normal epilasyonda dökülmeden sonra o bölge de 4 – 6 hafta kıl çıkmayacaktır. Yeni tüyler çıktığında ikinci seansın işareti verilmiş demektir. Buz lazer de bu süre 7 ile 9 haftaya kadar uzayacaktır.

Kılların uzama evreleri sebebiyle epilasyondan ve tüm kılların aynı dönemde de uzamayacağı da düşünülerek tam sonuç alabilmek için mutlaka birden fazla seans yaptırmak gerekir. Ancak bu Epilasyon, tüm epilasyonlar arasında her açıdan fark yarattığı için en kısa sürede çözüm alınır.
 

Editör: Haber Merkezi