Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte soğuk havaların gribal enfeksiyonları hızlandırdığı bir gerçek. Her ne kadar virüslerle bulaşıyor olsa da bu virüslere yakalanma riskinin soğuk havalarda arttığı biliniyor. Bu virüs ve yayılan salgından kış ayları yaklaşırken korunmanın en iyi yolunu ise Prof. Dr. Canan Karatay açıkladı. Karatay, "Yaz sebzeleri kışın tüketilmez, Brokoli, kereviz, lahana, turp gibi sebzeleri bol bol tüketmeliyiz." diyerek Lahana çorbası, lahanayla etli yemek ve sarma yapıldığını dile getirerek yemek ipuçları da verdi. 

MEVSİMİNDE TÜKETİLMELİ

Karatay kışın tüketilen yaz meyve ve sebzelerinin kalitesizliğini, doğal olmadığını ve az bulunduğu için daha da pahalı satıldıklarını söyleyerek tüketicileri uyardı. Karatay, "Şimdi ocak ayında patlıcan ve domatesin çok pahalı olduğunu göreceksiniz. Çok pahalı diye saçınızı başınızı yolmayın, çözümü basit gidip almayın." ifadelerini kullandı. 

TARIM İLACI KULLANILAN MEYVELERE DİKKAT

Kurtlu meyve ve sebzelerin tüketilmesini söylediğinde tepki çeken Karatay, "Tüketilen meyveler eğer ilaçlıysa yaz, kış fark etmez tehlikelidir, yemeyin. Onun için doğal meyve, kurtlu elma tüketin diyorum." diye ekledi.

Editör: Haber Merkezi