Günün her saati sorgusuz sualsiz hatta neredeyse sürekli tüketilen çayın önemli zararlarının olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Canan Karatay, dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Çay tüketiminin toplum için yeni çıkmış bir alışkanlık olduğundan bahseden Prof. Dr. Canan Karatay “Geçmişte böyle bir şey yoktu” diye ekledi.  

Çayın tüketilmesine tamamen karşı olmadığını belirten Karatay "Yemek yedikten hemen sonra değil 4 saat sonra içilmelidir. Hemen içilmesi kronik kansızlık sebebidir" dedi.

Çay doğru ve kararında tüketildiğinde vücut için faydası vardır. Yapılan çalışmalarda şekersiz tüketilen çayın kalp sağlığı için faydalı olduğu ortaya çıkarılmıştır. Ayrıca çay bağırsak sağlığını da iyileştirmektedir. Şekersiz içilen çayın kan şekeri seviyesini de düşürdüğü biliniyor.

Prof. Dr. Canan Karatay'a göre; Odaklanmayı da artıran bir içecek olan çay birden çok faydası olan bir içecektir, doğru ve kararında tüketilirse.

ZARARLARI NELERDİR?

Çayın bilinmeyen zararları da var. Prof. Dr. Canan Karatay'a göre; gereğinden fazla çay tüketmek: mide bulantısı, baş ağrısı, sinir bozukluğuna yol açıyor.

Aşırı çay tüketimi kalpte çarpıntı ve elde titreme sorunlarına da yol açıyor. En büyük mesele ise kansızlık ve demir eksikliğine yol açması. 

Prof. Dr. Canan Karatay'ın açıklamalarına göre; seneler öncesinde  kahve içilirdi. Çay yeni yeni popüler olan bir alışkanlık. 

Editör: Haber Merkezi