Koronavirüs salgını Türkiye'de ilk kez görüldüğü 11 Mart tarihinden itibaren vaka ve ölüm sayıları her geçen gün artış göstermeye devam ediyor. Alınan onca tedbirlere rağmen bazı vatandaşların evde kal çağrısına uymaması, salgının daha çok kişiye bulaşmasını kaçınılmaz kılıyor.

Sağlıkçılar zor günler yaşıyor

Salgınlar arttıkça hastane ve sağlık personellerinin iş yükü de artmaya başladı. Sağlık personeli hem kendilerini hem ailelerini korumaya çalışırken gecelerini gündüzlerine katıp salgının ortasında mücadele etmek için çaba sarf ediyor.

Personele verilen yemek şaşırttı

Ancak bugün Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nden gelen görüntüler hem kafaları karıştırdı hem de pes dedirtti. Çapa Tıp Fakültesi, koronavirüs ile burun buruna olan ve uzun saatler çalışan hasta bakıcı ve hemşirelerine verdiği ‘akşam yemeği’ menüsü ile tepkilere neden oldu. Çalışanlar, verilen bu menü ile bağışıklık sistemlerinin çökeceğini bildirdi.

Hastaneden henüz bir açıklama gelmedi ancak çalışanlar salgının arttığı günlerde bu şekilde beslenmenin ve verilen yiyeceklerin karınlarını bile doyurmadıklarını belirtmek bu duruma çözüm bulunmasını istedi.