Elbette hikâye her zaman yukarıdaki gibi değildir. Genetik olarak meme dokusunun hiç gelişmediği durum hasta grubumuzun neredeyse yarısını oluştururken hastalarımızın diğer yarısında sonradan meme hacminin kaybı vardır. Peki neden meme sonradan hacim kaybeder;

Meme dokusunun bir kısmı yağ olduğu için kilo kayıpları memede küçülme yapabilir

Hamilelikte hormon seviyeleri çok artar. Doğumla birlikte bu seviye normale çekilir ama bazen bu geri çekilmede meme dokusu normalde olduğundan daha da küçülmesi mümkündür.

Süt verme süreci sonrasında da süt bezi atrofisi nedeni ile meme küçülmesi olabilir

Meme kanseri tedavilerinde cerrahi olarak memenin bir parçası ya da tamamnı çıkarılmış olabilir. Bu durumların bazısı basit bir implant takılması ile bazısı da özel onarım teknikleri ile düzeltilebilir.

Doğumsal olarak bir memesi büyük olanda da göğüs büyütme yapılarak eşitlik sağlanabilir

Daha önce meme protezi taktırmış ve şimdi daha büyük bir meme istemekte tekrar meme büyütme olarak düşünülebilir.

Her ne sebepten olursa olsun karşımızda küçük yada küçülmüş bir meme var ve bunu büyütmeliyiz. Nasıl mı? Elbette doldurarak. Peki ne ile? İşte bu güzel soru. Çeşitli ilaçlar ve hormonal uygulamalar gibi yöntemleri geçiyor ve çok daha mantıklı olan cerrahi seçenekleri karşılaştırmak istiyorum.

Teorik olarak sentetik dolgularla, kendi yağınızla ve meme protezi (yani silikon implant) ile göğüs büyütme yaptırabilirsiniz.

Devamı için lütfen linki tıklayın: https://www.ozanbalik.com/gogus-buyutme

Op. Dr. Ozan Balık - Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrah