Dişlerinin renginden memnun olmayan ve daha beyaz görünen dişlere sahip olmak isteyen kişilere sunulan en etkili kozmetik çözüm olan diş beyazlatma İstanbul ve diğer metropollerimizde yoğun ilgiyle karşı karşıyadır. Diş beyazlatma fiyatları da hasta özelinde belirlenen yönteme, uygulanan seans sayısına ve birtakım farklı kriterlere göre değişiklik gösterebilir. Siz de dişlerinizin görünümüyle göz kamaştırmak isterseniz Dr. Sait Gezer ile iletişime geçerek diş beyazlatma hakkında bilgi ve uygulama yaptırmak için randevu alabilirsiniz.

Diş beyazlatma tedavisi pek çok farklı nedene bağlı olarak dişlerinde renklenme ya da lekelenme olan veya kişiye özel diş renginde birkaç ton açılma sağlanması hedeflenen kişilere uygulanabilir. Diş beyazlatma prosedüründe, dişlerin yüzeyindeki gözenekli mine yapısında ortaya çıkan renkli organik ve inorganik maddeler kullanılan diş beyazlatma ajanlarının etkisiyle çözülerek giderilir. 

Diş rengi tıpkı ten rengi gibi kişiye özeldir. Bazı kişilerin dişleri doğal olarak sarı renkliyken bazı kişilerin dişlerindeyse çay, sigara, kola, kahve gibi renklenmeye neden olabilen maddelerin aşırı tüketimi, eski dolgu, protez ve kaplamalar, belirli etken maddeler içeren antibiyotiklerin kullanımı ve aşırı floid tüketimi gibi nedenlerle renklenmeler ortaya çıkabilir. 

Ağız ve diş bakımı rutinine özen göstermek yani dişleri düzenli olarak fırçalamak ve diş ipi kullanmak çok önemli olsa da dişlerdeki sararma ve renk değişikliklerinin giderilmesi için yeterli değildir. 

Diş Beyazlatma Hakkında Merak Edilenler

Diş beyazlatma son yıllarda hem erkekler hem kadınlar arasında popüler bir estetik diş hekimliği prosedürüdür. Dişlerde çeşitli nedenlere bağlı olarak zaman içinde ortaya çıkan renklenme ve lekelenmelerin giderilmesi için polisaj ve diş taşı temizliği yöntemleri uygulanabilir. Bu uygulamaların dişlerdeki renklenmeleri giderememesi ya da doğal diş renginde birkaç ton açılma elde edilmek istenmesi gibi durumlarda diş beyazlatma prosedürünün uygulanması devreye girer. Diş beyazlatma prosedürlerinin uygulanmasıyla elde edilecek sonuç kişi özelinde, dişlerin yapısal özelliklerine ve mevcut durumuna göre değişebilir. Ancak genellikle 4 ila 5 ton açılma sağlanır.

Dişlerinin mevcut halinden daha beyaz bir görünüme sahip olmasını isteyen hemen herkese diş beyazlatma yapılabilmesine karşın tedaviye uygunluk kararı yapılan değerlendirmelerden sonra kişi özelinde verilmelidir.minede derin çatlak, diş apnesi, diş eti çekilmesi ya da diş eti iltihabı gibi sorunlar bulunması halinde diş beyazlatma yapılamaz. Bunların yanı sıra diş sıkma ya da diş gıcırdatmadan kaynaklı olarak dentin bölgesinde hasar oluşan kişilere de diş beyazlatma yapılması söz konusu değildir. Eğer diş beyazlatma yapılacak kişinin dişlerinde çürük varsa diş beyazlatma öncesinde dişlerdeki çürükler tedavi edilmelidir.

Dişlerin yapısal özelliklerine ve mevcut durumuna göre diş beyazlatma işlemi bir ya da birden fazla seans sürebilir. Hastanın dişlerinin doğal bir beyazlık elde etmesi için genellikle ortalama 30 dakika içinde tamamlanan 2 ila 3 seans yeterli olur.

Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?

Diş beyazlatma ev tipi diş beyazlatma ve ev tipi diş beyazlatma olmak üzere iki farklı yöntem kullanılarak gerçekleştirilebilir. Ev tipi diş beyazlatma her ne kadar diş hekimi tarafından planlansa ve diş hekiminin kontrolünde olsa da uygulama hastanın kendisi tarafından ev ortamında yapılır. 

Ev tipi diş beyazlatma yönteminde hastanın alt ve üst çene ölçüleri alınır. Bu ölçülere göre diş beyazlatma plağı hazırlanır. Hastaya diş beyazlatma plağı ile birlikte plakların içerisine koyacağı diş beyazlatma jeli verilir. Uygulamanın nasıl ve ne kadar süre yapılacağı hakkında bilgilendirme yapılır.

Pratikliği nedeniyle pek çok hastanın diş beyazlatma plaklarını geceleri takmayı tercih ettiği bu yöntemde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, daha hızlı sonuç alma amacıyla diş beyazlatma jelinin belirtilenden fazla kullanılmamasıdır. Bu durumda beyazlatıcı jel plaklardan dışarı taşarak ağız içi yumuşak dokularda tahrişe neden olabilir.

Ofis tipi diş beyazlatma klinikte diş hekimi tarafından uygulanan profesyonel diş beyazlatma yöntemi olarak tanımlanabilir. Hastanın dişlerinde elde edilecek beyazlama etkisi kişi özelinde değişebilir. Genellikle 2 ila 3 seans yeterli olmakla birlikte kişinin hassasiyetine, dişlerin mevcut durumuna, yapısal özelliklerine ve elde edilmek istenilen sonuca göre farklılık söz konusu olabilir.

Ofis tipi diş beyazlatma işleminden önce diş taşı temizliği yapılır. Uygulamadan sonra elde edilmek istenilen diş rengi, hastanın doğal dişleriyle uyumlu olacak şekilde seçilir. Diş etlerine koruyucu bariyer uygulanarak diş beyazlatma jelinden tahriş olmaları önlenir. 

Yüksek oranda oksijen içeren kimyasal ajanlardan oluşan diş beyazlatma jeli dişlere sürüldükten sonra lazerlerin de aralarında bulunduğu çeşitli ışık kaynaklarının kullanılmasıyla aktive edilir. Dişlerde bir süre bekletildikten sonra jel temizlenir ve hastanın elde edilen yeni diş rengi kontrol edilir. Bu aşamada seanslar sonlandırılabileceği gibi devam edilmesi de söz konusu olabilir. 

Ofis tipi diş beyazlatma işleminden sonra elde edilen sonuçların uzun süre kalıcı olabilmesi adına diş hekimi tavsiyelerine eksiksiz bir şekilde uyulması gerektiği unutulmamalıdır. Ayrıca blog bölümünde paylaşılan, diş beyazlatma nasıl yapılıyor içeriklerimiz için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.