Merak edilen kürtaj konusu geniş kapsamlıdır. Bu sebeple bu konuda detaylı bir şekilde bilgi elde edilmesi gerekir. Bu uygulama geçmişten günümüze dek uygulanıyor. Fakat bugün yasalar kapsamında bazı prosüdürler yerine getirildikten sonra uygulanması mümkündür. Uygulama tamamen cerrahi bir işlem olduğundan doğrudan ameliyathane ortamında gerçekleştirilir. 

Bu sebeple uygulamadan faydalanmadan önce ilgili sağlık birimi ve doktor hakkında kapsamlı bir şekilde ön araştırma yapılması önemlidir. Kusurlu bir şekilde gerçekleştirilmesi durumunda anne sağlığının riske girmesi söz konusudur. 

Dolayısıyla hatalı bir şekilde gerçekleştirilmesi durumunda annenin hayatını dahi kaybetmesine neden olabilir. Bu bakımdan kürtaj uygulamasında tam donanımlı sağlık merkezi tercih edilmesi son derece önemlidir.


 
Kürtaj Nedir?

Kadın doğum uzmanları tarafından kürtaj uygulaması ülke genelinde gerçekleştiriliyor. Bu uygulama özet tanımlaması olarak gebeliğin doğrudan tıbbi yöntem üzerinden sonlandırılmasıdır. Uygulama ilgili doktor tarafından da uygun görülmesi durumunda doğrudan ilaç veya cerrahi yöntem üzerinden de gerçekleştirilebilir.

Kürtaj Hangi Durumlarda Yapılır?

Uygulama bebeğin çeşitli nedenlerden dolayı dünyaya getirilmek istenilmemesi durumunda gerçekleştirilir. Birçok anne adayları kürtaj işleminden yaşamlarının bazı dönemleri boyunca faydalanmıştır. 

Fakat uygulama bugün artık tamamen gizlilik içerisinde gerçekleştiriliyor. Bugün birçok modern Avrupa toplumlarında dahi yaygın bir şekilde uygulanıyor.

Kürtaj Öncesi Hastanın Dikkat Etmesi Ve Yapması Gerekenler

İşlem öncesinde hastanın dikkat etmesi ve yapması gerekenler söz konusudur. Çünkü kürtaj kararı verilmesi oldukça güçtür. Bu duruma sağlıklı bir şekilde karar verilebilmesi açısından öncelikle uzman bir danışmandan destek hizmeti alınmalıdır. İşlem öncesinde doktor tarafından belirtilen uyarıların hafiyen dikkate alınması gerekir.

Kürtaj Sonrası Nelere Yapılmalı? Nelere Dikkat Edilmeli?

İşlem sonrası birçok ayrıntılara dikkat edilmelidir. Çünkü uygulama ciddi bir cerrahi müdahaledir. İşlem sonrasında adet dönemi benzeri kanamalar, ağrılar ve çeşitli travmalar meydana gelebilir. Belirtiler 1 ila 15 gün aralığında devam edebilir. Bu durumda kaygı duyurulması gerekmez. Çünkü bunlar doğal durumlardır.

Kürtaj Fiyatları 2021

Yapılacak olan operasyon doğrultusunda klinikler arasında farklı fiyatlar olabilir. Bunun için fiyat politikası, kurumlardan belirleyici bazı özelliklere göre yapılacak ön görüşme ile öğrenilebilir. En iyi labioplasti fiyat tarifesi ile birlikte hijyenik bir hizmet sunan sağlık merkezini tercih etmenizde yarar vardır.

Kızlık Zarı Nedir, Anatomik Yapısı Nasıldır?

Merak edilen kızlık zarı dikimi geniş kapsamlı bir konudur. Bu zar vajina girişini kapatan ve soğan kabuğuna benzer hassas bir yapısı bulunan özel bir yapıdır. Kızlık zarları bireyler arası farklılık gösterir. Bazı bayanlarda bu zar kalın bir yapıdayken bazı bayanlarda daha ince bir yapıya sahiptir.

Kızlık Zarı Muayenesi Neden Yapılır?

Kızlık zarı dikimi ve muayenesi doğrudan jinekoloji uzmanı tarafından yapılır. Bu kapsamda zarın yırtılıp yırtılmadığı kolayca tespit edilir.

Kızlık Zarı Dikimi Yöntemleri

Kızlık zarı dikimi birçok farklı dikim yöntemleri üzerinden eski haline döndürülebilir. Bu işlem toplamda 3 farklı tedavi seçeneği üzerinden gerçekleştirilir. Flep operasyonu, mikrocerrahi yöntemi üzerinden primer tamiri ve son olarak da vajinal daralma ile birlikte primer tamiridir.

Kızlık Zarı Dikimi Mümkün mü?

Evet, kızlık zarı dikimi bugün tıp ilminin gelişmesi ile birlikte artık mümkün hale gelmiştir. Yukarıdaki etkili tedavi seçenekleri ile yırtılmış kızlık zarı pratik bir şekilde dikilebilir.

Labioplasti Neden Uygulanır?

Merak edilen labioplasti bazı sebepler doğrultusunda uygulanır. Bu uygulama genital bölgede bulunan iç dudakların küçültülmesi ve bu kapsamda daha estetik bir görünüm elde etmesi açısından gerçekleştirilir.

Labioplasti Kimlere Uygulanabilir?

Her yaştan bayanlara labioplasti güvenle uygulanabilir. Fakat risk faktörleri oluşmaması açısından uzman jinekoloji doktor kliniği tercih edilmelidir.

En İyi Labioplasti Tekniği Hangisidir?

Günümüzde ihtiyaç ya da sağlıkla ilgili zaruri sebepler dolayısı ile en iyi labioplasti tekniği önem arz ediyor. Bu uygulamadaki en iyi tedavi tekniği Parsiyel Rezeksiyon uygulamasıdır. Özellikle Eserdag Barbie görünümlü vajinaya sahip olmak isteyenler için bu yöntem son derece uygundur.

Labioplasti Ameliyatı Fiyatları 2021

2021 labioplasti ameliyatı fiyatları klinik merkezleri arasında farklılık gösterir. Bu bakımdan kızlık zarı dikimi ve diğer uygulamalar öncesinde en uygun fiyat garantisi sunulan jinekoloji klinik merkezi tercih edilebilir.