Son yıllarda gittikçe popüler olan bu yöntem No-Touch meme protezi olarak da bilinmektedir. Meme implantı operasyonu klasik tekniklerde meme altından yaklaşık 4 santim kesi yapılarak el ile açılan meme cebi içerisine yerleştirilir. Silikon protezi buraya yerleştirilirken dışarıdan temas edilerek yerleştirilir. Keller Funnel tekniği olarak da anlatılan bu teknik sayesinde silikona hiçbir şekilde dokunmadan meme içerisine yerleştirilmesine imkan sağlamaktadır.

Temassız meme büyütme estetiği avantajları nelerdir?

Silikon implant yerleştirilirken hiçbir şekilde hem el ile hem de etraf doku ile teması bulunmadığı için enfeksiyon ihtimali klasik tekniklere göre çok daha düşüktür. Meme büyütme estetiği sonrası uzun dönemde en sık karşılaşılan problem kapsül kontraktürü oluşum riskidir.

Kapsül kontraktürü oluşumunun en sık sebebi silikon protez yerleştirilirken ameliyathane şartları ne kadar steril olursa olsun ufak da olsa bir bakteri implant ile temas ettiği zaman bakteri implantın üzerinde yıllarca yaşayabiliyor ve uzun dönemde kapsül kontraktürü nün oluşumuna sebep olabiliyor. No-Touch meme implantı sayesinde silikon hiçbir şekilde dokunulmadığı için hem operasyona bağlı yara yeri enfeksiyonu oluşum ihtimali düşünülmekte hem de uzun dönemde kapsül kontraktürü oluşumunun daha düşük olduğu bilinmektedir.

İyileşme süreci daha kısadır

Temassız meme estetiğinde klasik tekniklere göre meme altına yapılan kesi yaklaşık olarak 1 santimetre daha küçük olmaktadır. Burada implant yerleştirilirken hem daha az izimizin olması hem de kesi izi daha az olduğu için ameliyat sonrası ağrı ve iyileşme sürecinin daha kısa olmasına imkân sağlamaktadır.

Ameliyat süresi daha kısadır

Meme büyütme estetiğinde en önemli noktalardan bir tanesi de meme cebinin doğru açılmasıdır meme cebinin fazla açıldığı durumlarda implant dışa doğru kayma ihtimali olmakta ve dekolte görünümü yetersiz olabilmektedir. Meme cebi açıldıktan sonra No-Touch meme protezi tekniği kullanıldığı zaman implantın yerleştirilmesi çok daha rahat olduğu için ameliyat süresi yaklaşık olarak 20 dakika daha kısa olabilmektedir.

Temassız meme büyütme estetiğinde minimal kesi yapılması iz oluşma riskini düşürüyor. Kısa süren ve yüksek sterilizasyona sahip bir operasyonla daha zahmetsiz bir meme büyütme estetiği süreci geçirmek mümkün.

Bu operasyon hakkında kişiye özel daha ayrıntılı bilgi almak için mutlaka alanında uzman bir cerraha gidilmesi tavsiye edilir.

Bişektomi nedir Kalıcı bir yöntem midir?

Son yıllarda gittikçe popüleriz olan yanak inceltme estetiği olarak da bilinir. Bişektomi özellikle yuvarlak yüz hatlarına sahip ve tombul yanakları bulunan Kişilerin tercih ettiği bu teknik sayesinde kalıcı olarak yanakları inceltmek mümkündür.

Yanak inceltme estetiğini kimlere önerirsiniz?

20-40 yaş arasında genetik olarak yanakları dolgun olan herkesi bu operasyon yapılabilir. Operasyon yaparken çene hattını ve elmacık kemiklerini ön plana çıkartabilmek amacıyla doğru miktarda yağ alınması çok önemlidir.

Yanak inceltme estetiğinde her bir yanaktan yaklaşık olarak 3 CC ile 5 CC arasında yağ dokusu alınmaktadır. Hastaların en çok merak ettiği sorulardan bir tanesi operasyon sonrasında yanaklarda sarkma meydana gelip gelmeyeceği ve şişliklerin ne kadar süre devam edeceğidir.

Yüzüm ne zaman oturur?

Operasyon genellikle lokal anestezi altında yaklaşık olarak 30 dakika süren bir işlemdir. İşlem sonrası biz hastalarımıza 2 gün boyunca düzenli olarak yanaklarına buz uygulamasını öneriyoruz. Operasyon sonrası dikkat edilecek en önemli nokta 3 gün boyunca sıvı gıda tüketiminin yapılmasıdır ve her gıda tüketiminden sonra antiseptik solüsyonlarla ağız içi temizliğinin düzenli olarak yapılması enfeksiyonu önleme açısından oldukça önemlidir.

İşlem sonrası aynı gün eve dönebilirsiniz ve ertesi gün işyeriniz de normal yaşantınıza dönüp çalışma hayatına başlayabilirsiniz. Dolayısıyla, operasyon sonrası şiş görünmek konusunda endişe etmeniz gerekmez. Söylemediğiniz takdirde de başkalarının, bir operasyon geçirdiğinizi anlaması oldukça zor olacaktır.

İlk 1 hafta yüzde hafif şişlikler olmakla birlikte 1.aydan itibaren yanaklardaki incelmeyi görebilirsiniz. 4.aydan itibaren yanaklarınız oturmaya başlayacaktır.

Ameliyatsız yanak inceltme mümkün müdür?

Kybella tedavisi bişektomi’nin tam bir alternatifi olmasa da özellikle de yanak dolgunluğu olan operasyondan çekilen hastalar için önerdiğimiz bir tedavi metodudur. 1 ay arayla 3 ya da 4 seans uygulamanın yapılmasını öneriyoruz.

Bişektomi’nin yaklaşık olarak yüzde otuzu kadar incelme sağlayan bu teknik sayesinde özellikle bişektomi olmuş ve yanakları yeterince inceltilememiş ya da operasyon hiç istemiyor hastalarda uygulanabilen komplikasyon oluşma ihtimali olmayan basit bir tedavi metodudur.

Bişektomi ve meme büyütme estetiği hakkında detaylı bilgi almak için https://www.ekremkeskin.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi