Dr. Nuket Eroğlu - Ameliyatsız yüz estetiği nedir? Orta yaşta sıklıkla hangi uygulamalara ihtiyaç duyulur? Dr. Nüket Eroğlu bu uygulama kombinasyonları hakkında bilgi verdi…

Sıkça duyduğumuz terimler olan 3D Baby Face, sonsuzluk askısı, göz kapağı estetiği nasıl uygulanır merak ediliyor. Dr. Nüket Eroğlu, yüzde ve ciltte total gençleşme hedeflendiğinde uygulanacak işlem ve yöntemlerden bahsetti. Dr. Nüket Eroğlu, modern ve kalıcı ameliyatsız yüz germe tekniği olarak bilinen lazer ile cilt gençleştirme, silikon bazlı ipler ve üst göz kapağı estetiğinin orta yaş sorası sıklıkla kombine olarak uyguladığını ifade etti.

Cilt zamanla yıpranır, kırışır ve aşağı sarkar. Güneş, yaş alımı, doğumlar, kullanılan ilaçlar, genetik sebeplerle lekeler, çiller, benler, siğiller, keratozlar oluşabilir. Bu durumda en doğru çözüm 3D Baby Face yöntemidir. 3D Baby Face birçok dalga boyunda lazerin ardışık uygulandığıyüksek teknolojik bir lazer sistemi olup tek seansta lekeleri kalıcı olarak yok eder. Cilt yüzeyindeki benler, keratozlar ve siğiller vaporize olur yani buharlaşır.3D Baby Face aynı zamanda gözenekleri daraltıp cildi sıkılaştırdığı için bir cilt germe yöntemi olarak kabul edilir.

Dr. Nüket Eroğlu, ‘Infinity Lift denilen yüz askısı insan sağlığını tehdit etmeyecek içeriktedir.’ dedi. ‘Infinity Lift olarak bilinen sonsuzluk askısı anında ciltte gerilme, gençleşme sağlar.’ diyen Dr. Nüket Eroğlu, yüz askısının çok güvenli ve etkili bir yöntem olduğunun altını çizdi.

Sonsuzluk askısı oldukça modern ve hızlı sonuç veren ameliyatsız yüz germe tekniğidir. Bu ameliyatsız yüz germe tekniği son zamanlarda çoğu insan tarafından talep edilmektedir. Çünkü bu işlem kolay, hızlı, anında sonuç verici ve tatminkardır. Sonsuzluk askısının hiçbir kalıcı yan etkisi yoktur. Sonsuzluk askısı, deride gerilme ve bir o kadar da gençleşme sağlayan etkili yöntemlerden en yenisi ve uzun süreli etki gösterenidir. Hâl böyle olunca orta yaş döneminde olan çoğu insan bu işleme yönelerek gençleşmeyi hedefler. Genellikle yüzü sarkmaya başlayan her insan gençleşmeyi ciddi problem yaşamadan hızlı ve etkili bir şekilde nasıl gerçekleştirebilirim diye araştırma yapar.Sonsuzluk askısı ise o araştırmaların sonucunda en çok tercih edilen teknik olarak karşımıza çıkar. Öncelikle bilinmelidir ki sonsuzluk askısı ameliyatsız gerçekleştirilen bir işlemdir. Lokal anestezi altında yapılır. Yaklaşık olarak bir saatgibi bir süre zarfında gerçekleştirilir. İşlem sonrası günlük yaşama hemen dönülür. Bu işlem yanak gevşekliği olanlara, kaş – göz hattı çok daralmış kişilere ve çene kotürünü netleştirmek isteyenlere uygulanır.

Dr. Nüket Eroğlu, ‘Üst göz kapağındaki deri fazlalıklarında plazma cihazları ameliyatsız bir yöntem olarak kullanılmaya başlanmış olsa da en etkili ve hızlı iyileşen yöntem göz kapağı ameliyatıdır.’ dedi. Plazmauygulaması çok kolay gibi gözüksede operasyona oranla çok fazla ödem yaratmaktadır ve sonuç hayal kırıklığıdır.’ diye belirten Dr. Nüket Eroğlu, klinikte çok kısa sürede gerçekleştirilen radyofrekans dalgaları ile yapılan bu estetik operasyonun görme mesafesini bile açtığını, mesafeyi açarak görmeyi rahatlattığını belirtti.

Üst göz kapağında deri fazlalığı kirpiklere değiyorsa üst göz kapağı operasyonu endikasyonu vardır. Bu durumda en etkili ve hızlı iyileşen metod üst göz kapağı estetiğidir.Üst göz kapağı estetiğisıklıkla lokal anestezi ile yapılır. Lokal anestezi sonrası üst göz kapağı kıvrımında radyofrekas dalgaları kullanılarak bir kesi oluşturulur. Bu nedenle kanama ve morluk minimal düzeydedir. Operasyon sırasında acı ya da ağrı hissedilmez. Operasyon sonrası estetik olarak dikiş atılıp bant yapıştırılır, birkaç gün sonra dikişler alınır. Ciddi bir ödem oluşmaz. Gözler kapatılmaz. Gündelik hayata ara vermeye gerek duyulmaz.

Editör: Haber Merkezi