Evde yemekleri pişirdiğimiz yöntemler ve onları pişirdiğimiz araçlar sağlığımıza zarar verebiliyor. Pratik olsun diye çoğunlukla günlük yaşamda düdüklü tencere ve mikrodalga fırını kullanıyoruz ancak sağlığımıza zarar verenler de aslında yine onlar.

PRATİK GİBİ GELİYOR ANCAK...

Yemeği nasıl ve nerede pişirdiğimiz kadar ne kadar sürede pişirdiğimizin de önemli olduğunun altını çizen Kardiyoloji Uzmanı Demet Erciyes, "Özellikle mikrodalga fırınlar çok çabuk ısıttığı ve pişirdiği için bize çok pratik gibi geliyor falat mikrodalga fırınlar besinlerin yapısını değiştiriyor ve sağlıklı olma özelliğini kaybetmelerine sebep oluyor." dedi.

METAL DEĞDİĞİ ZAMAN KANSEROJEN HALE GELİYOR

Teflonların yüzeyi bozulunca oldukça zararlı hale geldiğini söyleyen Erciyes, "Yemekleri pişirirken sağlık açısından dikkat edeceğimiz hususlar; yemeğin ateşe çok yakın olmaması, yanmaması ve mümkünse yavaş ve ateşten belirli bir mesafe uzaklıkta, sağlıklı kaplar içinde olması. Teflon tavalar pişirme aracı olarak çokça kullanılıyor ancak bir metal değdiği ve üzeri sıyrıldığı zaman kanserojen ve zararlı hale geliyor. Eğer teflon tava kullanılacaksa çizmemeye ve yüzeyinin bozulmamasına dikkat edilmeli. Daha sağlıklı pişirme aracı seramik ve çelik olan pişirme araçları." diye belirtti.

CAM YA DA PORSELEN KAP KULLANILMALI

Yemeklerin pişirilmesinin yanında saklamak da büyük önem taşıyor. Saklama kaplarında plastik kullanılmamalı. Cam ya da porselen kap kullanılmalı.

Editör: Haber Merkezi