05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi SAĞLIK Dünyaca Ünlü Doktor Mehmet Öz'den Kahvaltı İle İlgili Şok Açıklamalar: 'Hayatınızdan Çıkarın!'

Dünyaca Ünlü Doktor Mehmet Öz'den Kahvaltı İle İlgili Şok Açıklamalar: 'Hayatınızdan Çıkarın!'

Dünyaca ünlü doktor Mehmet Öz, bir dergiye verdiği röportajda, kahvaltı yapmanın sağlıksız olduğunu ve bu yıl kahvaltıyı hayatımızdan çıkarmanın en doğru karar olduğunu söyledi

Dünyaca ünlü doktor Mehmet Öz, bir dergiye verdiği röportajda, kahvaltı yapmanın sağlıksız olduğunu ve bu yıl kahvaltıyı hayatımızdan çıkarmanın en doğru karar olduğunu söyledi. Öz, kahvaltının günün en önemli öğünü olduğu yönünde çıkan dayatmaların ise tamamen reklam aldatmacası olduğunu düşünüyor.

'REKLAM ALDATMACASI'

Kahvaltı yapmanın gereksiz olduğunu düşünen Dr. Mehmet Öz, yaptığı çarpıcı açıklamalarda “Bence 2020’de yapılacak ilk şeylerden biri kahvaltıyı yasaklamak olmalı. Kahvaltı yapmamız gerektiğini düşünmüyorum,  bu bir reklam aldatmacası. Ne yazık ki onlarca yıldır bu konudaki dogmaların birçoğu reklamlardan çıktı ve bunlar aslında sağlığımız hakkındaki gerçeklere dayanmıyordu” ifadelerini kullandı.

'HAYATINIZDAN TAMAMEN ÇIKARIN'

“Madem kahvaltı olmayacak, günün ilk öğününü ne zaman yapacağız?” derseniz de Mehmet Öz’e göre yapmamız gereken en akıllıca şey,  kahvaltıyı tamamen hayatınızdan çıkarmak ve ilk yemeğinizi gerçekten acıktığımızda yemek. Pek çok insanın sabah uyandığında yaptığı ilk şeyin aç olmasa bile 'kahvaltı yapmak' olduğunu belirten Dr. Mehmet Öz, bunun yerine haftanın her günü 'brunch' yapmanın çok daha sağlıklı olduğunu söylüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *