Amerika Birleşik Devletleri'nde elektronik sigara kullanımıyla bağlantılı olduğu düşünülen gizemli bir hastalık açığa çıkartılmak üzere Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi tarafından incelendi.  Elektronik sigara bağımlısı 100 kişide görülen akciğer hastalığına E Asetat adlı bir kimyasal maddenin neden olduğu ortaya çıktı.

ABD'de birçok kişinin ölümüne ve 2 binden fazla vakaya neden olan E-Sigara'lardaki zararlı madde tespit edildi. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin 14 eyalette yüzlerce hastayı inceledikten sonra yaptığı açıklamada, vitamin E asetat adlı kimyasal maddenin ülkedeki akciğer hastalıklarının sebebi olabileceği kaydedildi. 

E ASETAT NEDİR?

ABD'de bir günde 30'dan fazla e-sigara bağımlısının hastaneye başvurmasıyla inceleme altına alınan kişilerin akciğerlerinde yaşadığı rahatsızlıkların sebebi belli oldu. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin yaptığı açıklamaya göre elektronik sigaralarda bulunan e asetat kimyasal maddesi bu hastalıklarda başrol oynuyor.

İnceleme ekiplerinden Pirkle "aşırı derecede yapışkan" bir madde şeklinde tanımlanan E asetat'ın, solunum yoluyla akciğerlere girdikten sonra çıkmadığını bildirdi. 

ELEKTRONİK SİGARA HASTALIKLARININ BELİRTİLERİ

E-sigara kullanan birçok kişi bu belirtilerden dolayı hastaneye başvuruyor:

  • Nefes Darlığı
  • Öksürük
  • Ateş
  • Karın Ağrısı
  • Kusma