2022 yılıyla birlikte daha makul fiyatlarla sunulan saç ekimi hizmetleri daha çok vatandaşımızdan rağbet görse de en iyi saç ekim merkezi dışında hastanın kendisinin dikkat etmesi gereken bazı bakım kuralları var. Saç ekiminizi yaptırdıktan sonra özellikle iyileşme döneminin ilk günlerinde şişlik, tahriş, ağrı, uyuşma gibi sorunlar yaşayabilirsiniz. Bunları azaltmak ve en iyi saç ekimi sonuçları elde etmek için cerrahınızın vereceği tavsiyelere uymalısınız.

İyi saç ekimi sonuçları için iyi bir saç bakımı için üstlenmeniz gereken genel geçer sorumlulukları, cerrahınız ile teyit etme tavsiyesiyle, şu şekilde paylaşabiliriz:

Saç ekimi sonrasında saç ekiminden hemen sonra yapılması gerekenler nelerdir veya saç ekiminden sonra saç derimi nasıl nemlendiririm gibi bazı sorular çokça sorulabilmektedir. Gelin en iyi saç ekimi sonuçları açısından neler yapılması gerektiğine birlikte bakalım.

Saç ekimi ve duş

Saç ekimi işleminizi takip eden ilk 48 saat başınızı şampuanlamayın. Ameliyattan sonraki üçüncü gün duş alabilirsiniz. Tedaviyi takip eden üçüncü gün saçınızı hafifçe şampuanlayabilirsiniz.

Yumuşak, alkolsüz veya tıbbi şampuan kullanmak önemli ve sert bir şekilde ovmaktan kaçınmalısınız. Ameliyatı takip eden beşinci güne kadar saçınızı aşırı yıkamaktan kaçının. Ek olarak, akışı doğrudan başınıza yönlendirmekten kaçının. Bunun yerine, bir kase kullanarak saçınızdaki şampuanı yıkayın. Kaşıntınız varsa başınıza yumuşak bir şekilde nemlendirici kullanabilirsiniz.

Saç ekiminde birkaç gün sonra aldığınız ilk duşta saçlara parmaklarınızla kesinlikle doğrudan bir müdahale olmadan temas etmelisiniz. Bu aşamada amaç, kabuklanmayı gidermek için zaman içinde bu bölgeleri dikkatlice gözden geçirmektir. Saçlarınızı ovalamaktan veya kabuklanmayı toplamaktan kaçının.

Bir hafta boyunca duş suyunun doğrudan başınıza püskürtmekten de kaçınmak önemlidir. Bu alanın üzerine bir bardak sabunlu su veya sadece sade su dökün. Aynı şekilde saçınıza herhangi bir havlu ile sert müdahalede bulunmayın; aksi takdirde herhangi bir greftin yerinden çıkmamasına sebep olabilirsiniz.

Saç ekimi sonrası nem

Saç ekimi ameliyatından sonra saç derinizi nemlendirmek ve bakım yapmak en önemli konulardan biridir çünkü bakım, genel sürecin başarısının belirleyicisi olacaktır. Dermatoloğunuz yeni ekilen saç köklerini nemli tutmak için gerekli yönlendirmeleri size sağlayacaktır. Greft dehidrasyonunu önlemeye yönelik yaygın teknikler arasında kafa derisine salin solüsyonu uygulaması ve cerrahınızın önereceği bir topikal merhem tatbiki söz konusu olabilir. Ekilen bölgelere her gün bir sprey şişesinden dört kez su püskürtebilirsiniz.

Saç ekimi ve beslenme

Vitamin ve mineral seviyenizi kontrol edin. Besinleri doktorunuzun önerdiği şekilde alın. Saç köküne iyi geldiği bilinen besinlerin tüketilmesi ve vücudun su ihtiyacının karşılanması mühim olacaktır. Bu süreçte tütün ve alkol gibi ürünlerden de muhakkak kaçınmalısınız.

Saç ekimi ve dış etkiler

Yeni saçınıza verilen zarar miktarını sınırlamak için silikon bazlı ürünler kullanmayı deneyin. Sonraki zaman diliminde saç stilistinizin ister kesim ister şekillendirici olsun işini yaparken saçınıza zarar vermediğinden emin olun. Yeni ekilen saçlarınızı ilk iki hafta doğrudan güneş ışığına maruz bırakmaktan kaçının. İş veya başka bir nedenle dışarı çıkmanız gerekiyorsa, çok uzun süre dışarıda kalmayın. Tatile gidiyorsanız, güneşe aşırı maruz kalmaktan korunduğunuzdan emin olun ve tüplü dalış yapmayın.

Saç ekimi fiyatları İstanbul genelinde nasıl?

İstanbul’daki saç ekim merkezleri uygun fiyat politikaları ve dünyaca ünlü cerrahlarımız ile yurt dışından hasta akınına uğruyor. Siz de saç ekimi gibi ehemmiyet gerektiren bir prosedür öncesinde muhakkak gerekli inceleme ve araştırmaları yürüterek en doğru kliniğe araştırmaları yapıp bilahare karar verin. Saç ekimi fiyatları İstanbul genelinde uygun olsa da fiyat tek belirleyici kriter olmamalıdır ve fiyat kaç grefti kapsadığı hangi saç ekim yöntemi ile tedavi sunulacağı gibi sualler mutlaka sorulmalıdır.

Bugün cerrahlar, lokal anestezi uyguladıktan sonra, kök benzeri foliküller için iğne benzeri bir alet kullanıyor. Bu foliküler ünitelerin binlercesi, genellikle başın arkasındaki daha kalın saç alanlarından alınıyor. Doktorlar daha sonra bu birimleri veya greftleri kafa derisine yapılan küçük kesikler yoluyla saçsız alanlara yerleştirir. Bazı kliniklerde kesileri yapmak için robotlar kullanılıyor. Ekilen saçlar tipik olarak şokta dökülüyor, ancak önümüzdeki haftalarda bir orman yangınından sonraki yeşil sürgünler gibi yeniden çıkar. Tam sonuçları görmek bir yıl sürebilir. İyi yapıldığında, bir nakil tamamen doğal görünmelidir.

Bu yöntem bilindiği gibi foliküler ünite ekstraksiyonu (FUE), daha az saygın klinikler de dahil olmak üzere en yüksek talep görmektedir. Foliküler ünite transplantasyonu (FUT) olarak bilinen bir alternatif, bir kafa derisi şeridinin dilimlenmesini içerir. Bu ip benzeri uzunluktaki tüylü et daha sonra implantasyon için birimlere bölünür. FUT, kapsamlı nakiller için daha fazla greft verebilir, ancak aynı zamanda daha büyük, kalıcı bir yara izi bırakır.

En iyi saç ekimi sonuçları için dikkat

Özetle, saç ekimi yaptırdıktan sonra operasyondan en iyi sonucu alabilmek için kendinize ve saç derinize dikkat etmelisiniz. Su yaşam için gereklidir, herkes nemlendirmenin ekim öncesi ve sonrasında daha da kritik olduğunun farkında olmalıdır. Öte yandan, basit bir şapka kullanımı bile saçınıza zarar verebileceğinden saç ekimi sonrası süreci cerrahınızla çok iyi bir şekilde ele almalısınız. Saç ekimi fiyatları İstanbul genelinde 2022 yılında artış gösterirken isabetli bir klinik seçimi için mutlaka birden fazla hizmet sağlayıcı ile görüşün! Bunlardan ilki uluslararası birçok hastaya hizmet sunan İstanbul saç ekim merkezi www.mediturkclinic.com olabilir!