Çünkü saç ekimine karar vermek için amaç dış görünümünü değiştirmektir ve bu nedenden dolayı en iyi saç ekim merkezini seçmek gerekir. En iyi saç ekim merkezleri nelere dikkat ediyor? sorusu saç ektirmeye karar verenler açısından cevaplanması gereken önemli konulardandır.

En Yeni Teknikler

İyi bir saç ekim merkezi öncelikle en son teknolojik cihazları ve aletleri kullanan merkezlerdir.  En yeni teknikler ile tecrübeli bir ekip ortamlarda operasyonlar gerçekleştirilir. Saç ekimi operasyonları genellikle Sağlık Bakanlığı tarafından onay belgesi alan tam teçhizatlı tıp merkezleri, poliklinikler ya da hastaneler tarafından yapılır. Buralarda yapılan operasyonlar hem hava kirliliğinden hem de gürültüden uzak steril ortamlarda gerçekleştirilir.

En iyi saç ekim merkezlerini incelemek için;

https://haberard.com/en-iyi-sac-ekim-merkezi-ve-sac-ekimi-fiyatlari/

Kişiye Özel Aletler

Saç ekimi işlemi tıp alanından uzak bir işlem değildir sadece doktor ve alanında uzman olmuş bir sağlık ekibi tarafından gerçekleştirilmelidir. Saç ekiminin yapıldığı en iyi saç ekim merkezleri operasyon sırasında ya da öncesinde yapılan işlerde kullanılacak teknolojik cihazlara sahip olmalıdır. Operasyonun gerçekleştiği ameliyathane kesinlikle steril olmalı, ekim yapılacak olan bölgeden alınan greftlerin alınma işleminde kişiye özel aletler kullanılmalı.

İstenen Doğal Sonuçlar

FUE, DHI gibi teknikler kullanılarak saç ekimi gerçekleştirilmeli, ekim işleminden sonra mezoterapi ya da kök hücre tedavisi işlemleri uygulanarak köklerin hızlı ve sağlıklı uzaması desteklenmelidir. Operasyon sonrası istenen ve doğal sonuçlara sahip olabilmek için saç ekim merkezleri ile işlemi yapan uzman ve ekibinin profesyonel olması gerekir. Saç ekiminde doğal sonucu elde edebilmek için evde bölgesinden alınan saç köklerinin saçın çıkış yönüne ve açısına göre tek tek ekilmesi gerekir.

Kalıcı Yara Riski

Her bir greftin ekimi tek tek yapılır bu yüzden uzmanın deneyimi ve becerisi büyük önem taşır. Greft alımı sırasında yaşanacak herhangi bir yanlış işlemde kalıcı yara oluşumu gerçekleşir ya da doğal olmayan saç görünümüne neden olur. Operasyon yaklaşık 8 ila 10 saat süren bir işlemdir bu yüzden saç ekimini gerçekleştirecek uzmanın yanı sıra en iyi saç ekim merkezi ekibi ve operasyonda yer alan tüm personelin ve sağlık çalışanlarının da bu konuda tecrübeli olması gerekir.

Başarı Oranı Yüksektir

Saç dökülmesi problemi yaşayanların tedavi edildiği doğal saç görüntüsüne kavuşmalarını sağlandığı yerler olan saç ekim klinikleri profesyonel ve uzman kadrolara sahiptir. Saç ekim merkezleri güvenlik açısından dünya genelinde adını duyurmaktadır. Uzman kadroya sahip bir saç ekim merkezi ile tedaviye başlandığında başarı oranı çok daha yüksektir. Çünkü tedavinin nerede yapıldığı sonucu direkt olarak etkileyen en önemli faktördür.

Kalıcılık Her Zaman Daha Yüksektir

Ülkemizdeki pek çok saç ekim merkezi doğru tedavi yönteminin belirlenmesi kadar hijyen, uzmanlık, profesyonel ekip, kullanılan malzemelerin teknolojik üstünlükleri ve tecrübe gibi kriterlere dikkat eder. En iyi saç ekim merkezi güvenirlilik noktasında kesinlikle hastanın kafasında soru işareti bırakmaz. Saç dökülmesi ya da kellik sorunu yaşayanların tercih ettiği estetik uygulama olan saç ekimi öncesi en iyi kliniği bulmak için araştırma yapmak önemli bir unsurdur. Ülkemizde hizmet veren en iyi saç ekim merkezleri operasyonda bulunacak olan ekibin profesyonel olmasına ve tecrübesine son derece dikkat eder. Saç ekimi alanında eğitim almış insanlar tarafından yapılan işlemlerde her zaman için başarı oranı ve kalıcılık çok daha yüksektir.

Editör: Haber Merkezi