Ankara gülüş tasarımı uygulayan doktorlar bulunmaktadır. Hastaların hayatlarında gülüş tasarımı; ufak dokunuşlarla büyük farklar yaratmaktadır. Bu tedaviler, sosyal ve özgüven olarak kişiyi etkilemektedir. Ankara gülüş tasarımı ve diş beyazlatma hakkında Diş Hekimi Erce Beleçoğlu bilgiler verdi.  

Gülüş Estetiği Nedir? Nasıl Uygulanır?

Ankara Gülüş tasarımı, aslında yapılan bir gülüş estetiğidir. Hastaların, estetik bir gülümsemeye kavuşması için bir dizi operasyon ile uygulanır. Gülüş estetiğinde iki aşamadan oluşmaktadır. Birinci aşama Beyaz Estetik, ikinci aşama ise Pembe Estetik şeklindedir. Uygulamanın en önemli amacı, hastaların öncelikle diş sağlığına kavuşmalarıdır. Çünkü diş sağlığı hem fizyolojik anlamda, hem de psikolojik anlamda hastaları etkilemektedir. Ağız sağlığı, sindirim sistemi bozuklukları gibi birçok hastalığa yol açabildiği gibi, hastaların psikolojilerinde de büyük bir öneme sahiptir. 

Hayat boyu sağlıklı ve güzel bir gülüşe sahip olmak isteyenler gülüş tasarımı uygulamasını tercih etmektedir. Gülüşümüz, beden dilimizin en önemli aracıdır ve kendimizi ifade etmemizde çok büyük bir etkendir. Sağlıklı bir gülüşe sahip olmak herkesin en büyük hayalidir. Bunun önünde bazen sararan, kırılan ya da çürüyen dişler büyük bir engel oluşturmaktadır. Bu kusurların giderilmesi ve düzenli uygulanan bir tedavi sayesinde, Ankara gülüş tasarımı başarılı sonuçlar elde etmektedir.

Ankara Gülüş Tasarımı Uygulamaları Nelerdir? 

Estetik diş hekimliği uygulamaları, gülüş tasarımı uygulamasında kullanılmaktadır. Bu uygulamalardan en önemlileri; beyaz ve pembe estetik aşamalarıdır. Beyaz estetik dediğimiz diş estetiği için en çok tercih edilen tedaviler diş beyazlatma ve laminate veneer (yaprak porselen) tedavisidir. 

Beyaz Estetik: Diş estetiği ve diş eti estetiği bir bütündür. Diş renkleri, şekilleri konumları ve düzeni; gülüş tasarımı planına göre düzenlendir. Bu tasarım işlemlerinde öenmli olan hastanın beklentisidir ve bu beklenti diş sağlığını bozmamalıdır. Sağlık ve estetiği bir arada meydana getirmenin önemi göz ardı edilmemelidir.

Pembe Estetik: Pembe estetik, diş eti estetiğidir. Sağlıklı ve bembeyaz dişler elde edildikten sonra, sağlıklı bir görünüme sahip diş etleri ile gülüş tasarımı tamamlanmaktadır. Diş etlerindeki iltihaplı, mor renkli ve kanayan görüntüler, kusursuz bir gülümseme elde edilmesinin önündeki en büyük engeldir. Pembe estetik sayesinde, diş etleri, diş hekimi tarafından sağlıklı hale getirilir. 

Diş Beyazlatma (Bleaching): Diş yüzeyindeki mine ve bir alt tabakası dentine uygulanan bir işlemdir. Mikroskobik düzeyde küçük olan gözeneklerde birikmiş olan renklendirici maddeler diş rengini bozmaktadır. Diş hekimleri tarafından yapılması gereken diş beyazlatma işleminde, dişin koyu rengi açılır. Dişteki renk değişiminin asıl kaynağı tespit edilerek diş beyazlatma operasyonu gerçekleştirilir.

Ankara gülüş tasarımında kullanılan diğer uygulamalar ise şu şekildedir;

  • Estetik kaplamalar
  • Laminate Veneer (Yaprak porselen)
  • Ortodonti, şeffaf plak
  • Zirkonyum kaplamalar
  • Bonding (kompozit lamina)
  • Diş seviyeleme
  • Diş eti seviyeleme 
  • Ağız ve dudak yapısı ile ilgili işlemler 
  • Ağız ve yüz yapısı arasındaki ilişki

Gülüş Tasarımına Etki Eden Faktörler 

Ankara Gülüş tasarımı, kişiye özel yapılan bir uygulamadır. Muhakkak bir diş hekimi tarafından yapılması gerekmektedir. Herkesin kendine özel ve karakterini yansıtan bir gülüşü vardır. Dişler ve diş etleri yüzün tamamlayıcı parçasıdır ancak, herkesin kendine özgü bir yüz yapısı bulunmaktadır. Bu nedenle tasarım aşaması gerçekleştirilirken kişinin yüz hatlarındaki farklı noktalarda göz önünde bulundurulmaktadır. Ankara gülüş tasarımı yapılırken dikkat edilen unsurlar;

  • Ağız yapısı 
  • Burun hattı 
  • Çene ucu 
  • Dudak seviyesi
  • Yanak aksı
  • Ten rengi 
  • Hastanın yaşı 

Hastanın cinsiyeti şeklindedir. Bu etkenler de hesaba katılarak tedavi planı çıkarılmaktadır. 

Ankara Gülüş Tasarımı 

Ankara gülüş tasarımı, estetik algı göz önünde bulundurularak gerçekleştirilmektedir. Bazı hastalar daha sade dişler tercih ederken, bazı hastalar daha beyaz iddialı bir tasarım isteyebilir. Üst ve orta dişler ön planda olacak şekilde ve çevre dişlerden yaklaşık 1 milimetre uzunlukta olacak şekilde tasarlanmakta ve hastaya uygulanmaktadır. Ankara gülüş tasarımı, daha önce de belirttiğimiz gibi kişiye özgü bir tasarımdır. En doğru tasarıma, hastanın kendine has ağız, diş ve yüz yapısına göre diş hekimi tarafından karar verilmektedir. Dişlerinin görüntüsünden memnun olmayan, rengini ya da şeklini beğenmeyen kişilerin önce sağlık, sonrasında da kusursuz bir gülümseme için, gülüş tasarımı yaptırmaları gerekmektedir. Ankara gülüş tasarımı ile çarpık, kırık, çatlak ve eksik dişler de tamamlanmaktadır. En güzel gülümseme, sağlıklı bir ağız yapısı ile mümkün olmaktadır. 

Editör: Haber Merkezi