05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi SAĞLIK Hastanelerde görünmeyen kuyruk çilesi! Bakan Koca: "Randevu sorununu kalıcı şekilde çözeceğiz"

Hastanelerde görünmeyen kuyruk çilesi! Bakan Koca: "Randevu sorununu kalıcı şekilde çözeceğiz"

Hastanelerde alınan randevuların aylar sonrasına atılmasına karşı yurttaşlar isyandaydı. Sağlık Bakanlığı randevu krizine ilişkin yeni kararlar aldı.

Hastanelerden alınamayan randevular yurttaşları çileden çıkartıyor. Muayene için 3 ay, MR için 6 ay, ultrason için bir yıl sonra gün veriliyor olması hastaları isyan ettirirken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan randevu krizine ilişkin dikkat çeken açıklamalar geldi. Koca "Randevu sorununu kalıcı şekilde çözeceğiz" dedi.

15 GÜN RANDEVU KISITI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, MHRS’deki sorunların çözümü için yeni kararların alındığını söyledi. Bakan Koca şu bilgileri verdi:

"Randevu sorununa karşı hem vatandaşlarımızı hem de hekimlerimizi memnun edecek bir çözüm oluşturduk. Öncelikle iptal edilmeyen randevulardan kaynaklanan, kullanılamayan kapasitemizi diğer vatandaşlarımızın kullanımına açacağız. Bu kapsamda; gelemeyeceği randevuyu iptal etmeyen vatandaşlarımız söz konusu durumun ilkinde 15 gün içerisinde aynı branşa randevu alamayacak. Aynı şekilde randevusuna ikinci kez gelmediğinde 15 gün içerisinde tüm branşlardan randevu alamayacak.

" RANDEVU İPTAL SÜRESİNİ EN GEÇ BİR ÖNCEKİ GÜN 23:59'LA SINIRLANDIRIYORUZ" 

Son dakika iptalleri nedeniyle atıl kapasite oluşmaması için randevu iptal süresini, en geç bir önceki gün saat 23.59’la sınırlandırıyoruz. İptal edilen randevular yerine, muayene saatinden 1 saat öncesine kadar yeni randevu verebileceğiz. Böylelikle daha fazla hastamızın randevu almasını ve kapasitenin verimli kullanılmasını sağlamış olacağız"

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *