Kuşkusuz herkesin daha önce duyduğu hipnoz kavramı aynı zamanda çok sayıda kişinin fikir sahibi olmadığı bir bilinç halidir. Öncelikle hipnozun kesinlikle bir uyku hali olmadığını belirtmek gerekiyor. Sözler, bakışlar ya da bazı nesnelerin yardımı ile bir telkin oluşturulması ve bu yolla kişinin özel bir bilinç haline ulaşması şeklinde tanımlanabilir. Bu trans halinde kişi, çevreden gelen ses ve ışık gibi uyaranlara karşı kapalıdır.

Hipnoterapi ise hipnoz aracılığı ile uygulanan tedaviye verilen addır. Ülkemizde hipnozun tıbbi bir girişim olarak kabul edildiğini belirtmemiz gerekiyor. Bu nedenle çeşitli gösterilerde hipnozun uygulanması kanunlar kapsamında yasaklanmıştır. Günümüzde hipnozun hangi hastalıklarda ya da hangi durumlarda kullanıldığı sorusunun yanıtını iki farklı grupta inceleyebiliriz:

Genel Tıp

Hipnoz tedavisi pek çok rahatsızlığın ortadan kaldırılmasında alternatif bir yöntem olarak tercih edilebiliyor. Aşağıdaki durumlarda ise dünya genelinde yaygın bir şekilde kullanılan bir yöntem olduğunu söyleyebiliriz:

o Migren ve gerilimden, stresten kaynaklı baş ağrıları
o Kronikleşmiş fiziksel ağrılı hastalıklar
o Psikosomatik hastalıklar

Psikiyatri

Elbette genel top ile kıyaslandığında hipnozun psikiyatrik hastalıklarda daha sık kullanıldığını belirtmek gerekiyor. En sık kullanıldığı durumlara ise şu örnekleri verebiliriz:

o Tik
o Kekemelik
o Yeme bozuklukları ve obezite
o Psikojenik ağrı bozukluğu
o Trikotilomani
o Konversiyon bozukluğu
o Cinsel işlev bozuklukları
o Bağımlılıklar
o Fobiler

Elbette bu örnekleri çoğaltmak mümkün! Peki, ülkemizde hipnoz tedavisinden profesyonel bir şekilde faydalanmak için ne yapmak gerekiyor? Aslında bu sorunun yanıtı oldukça basit… Kendi alanında deneyim sahibi olan hipnoterapistlerin görev yaptığı Hipnoz Center, kolaylıkla randevu alınabilmesi ve rahatlıkla ulaşım sağlanabilmesi ile ön plana çıkıyor.

En güçlü terapi yöntemi olan hipnoterapi ile yaşadığınız sıkıntılardan kurtulmanız mümkün olabilir. Ancak bunun için öncelikle uzmanlarla görüşmeniz ve dolayısıyla randevu almanız gerekiyor. Eğer siz de en eski tedavi tekniklerinden biri olarak kabul edilen hipnoz tedavisinden faydalanmak isterseniz hipnozcenter.com adresine şimdi tıklayın. Artık yenilikçi tedavi teknikleri ile tanışmak isteyenler de rotasını bu internet sitesine çeviriyor. Sitede hipnoza dair de merak edilen tüm soruların yanıtları mevcut.

Editör: Haber Merkezi