İş sektörlerinde çoğunlukla kimyasal maddelerle çalışanlar olabilir. Bu yüzden bu tür işlere sahip olan sektör çalışanları iş eldiveni kullanabilir. Eldivenler; çalışanların ellerini yaralanmalardan korunması için güvenlik önlemiyle kullanılır.

İş Eldiveni Nedir?

İşçilerin ellerini yaralanmalardan korumak ya da iş yaparken elleri korumak için giyilen iş eldiveni, birbirinden farklı özellikleriyle, birçok kişinin tercihleri arasında yer alıyor.

Tipik olarak deri ve kauçuktan yapılırlar ve avuç içi ve parmakların çevresinde dolgu bulunur.

İş Eldiveni Çeşitleri Nelerdir?

Amaçlarına göre sınıflandırılabilecek, çeşitli eldiven çeşitleri bulunuyor.

  • Lateks eldivenler; daha pahalıdır ancak, kontaminasyona karşı daha iyi koruma
  • sağlar.
  • Polyester örme nitril eldivenler; ellerin hava almasını sağlarken, terlemeyi baskılar. Bileği daha iyi sardığından, daha iyi tutuş sağlayacaktır.
  • Pamuklu örme nitril eldivenler; astarı nitrille kaplıdır. Eli kavrarken, kullanımda konfor sağlar. Yırtılmalara ve aşınmalara dayanıklıdır.
  • Nitril eldivenler; hemen her iş sektöründe kullanılabilir. Esnek ve dayanıklı yapıya sahiptir.

Bunların dışında dolphin eldivenler, mavi ve siyah nitril eldivenler, beybi eldivenler de satışa sunuluyor.

İş Eldiveni Kullanmanın Faydaları

Tehlikeli iş sektörlerinde çalışanlar için eldiven kullanmanın birçok faydası bulunuyor.

  • Su geçirmez ve aşınmaya karşı dayanıklı malzemelerden yapılmıştır.
  • Ellere kir, kalıntı ve kan bulaşmasını önlemeye yardımcı olmak için, sıkı şekilde oturur.
  • Ellerin sert kimyasallardan, yağlardan ve cilde zarar verebilecek diğer maddelerden korur.
  • Soğuk havalarda elleri sıcak tutarken, parmak yaralanmalarını önlemeye yardımcıdır.

Eldivenler aynı zamanda mikropların yayılmasına karşı önleyici tedbir olarak kullanılır. Ellerin temiz kalmasına, kir ve kalıntılardan arındırılmasına yardımcı olurlar.

İş Eldiveni Nereden Alınır?

Herhangi bir işyeri için gerekli olan iş eldiveni; elleri zorlu çevre koşullarından korumaya ve yaralanmaları önlemeye yardımcı olur. İşe bağlı olarak aralarından seçim yapabileceğiniz çeşitli eldivenler bulunuyor.

İnşaat işçileri yağlara ve kimyasallara dayanıklı eldivenlere ihtiyaç duyarken; hemşirelerin hastaları çizmemesi için yeterince yumuşak eldivenlere ihtiyacı olacaktır.

İyi bir seçime sahip olan ve aradığınızı bulmayı kolaylaştıran www.eldivenborsasi.comlinkinden giriş yaparak, siteyi inceleyebilirsiniz. Sitede iş sektörünüze uygun olan eldiven çeşitlerini ve fiyatlarını görebilirsiniz.

Aynı zamanda sitede 1000 TL üzeri alışveriş yapanlar için, kargo hizmeti ise ücretsiz olarak sunuluyor. Sitede indirimli fiyatlardan da yararlanabiliyorsunuz.

Editör: Haber Merkezi