Japonya Başbakanı Şinso Abe, Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi'nin açılış töreninde video konferans yöntemiyle bir açıklama yaptı.

Koronavirüsle mücadelede Türkiye ile işbirliği yapacaklarını belirten Abe, şunları söyledi:

- Türkiye, Erdoğan'ın güçlü önderliğinde corona virüsle mücadele etti. Japonya'da geliştirilen ve virüse umut olabilecek Avigan ilacından Türkiye'ye de bağışlayacağız. 

- Corona virüsüyle mücadelede uluslararası yardımlaşma çok önemli. Aşı çalışmaları ve bulunduktan sonra adil dağıtımı bizim için çok önemlidir.

- Japonya’da corona virüsü salgınından etkilenen ülkelere yardım etmek için sağlık sistemini güçlendirmeye ve ekonomik faaliyetlerinin canlandırılması için kredi paketleri hazırdır. Çeşitli alanlarda Türkiye’yle işbirliği yapmak isteriz.

- Sayın Erdoğan, bana törene katılmam için nazik bir davette bulundu. Küresel sorun olan corona virüsü nedeniyle İstanbul’u ziyaret etmem mümkün olmadı. Ama buradan katılabilmekten mutluluk duyuyorum. Ne kadar uzakta da olsam kalbim Erdoğan ve Türkiye’yle beraberdir.

- Bu hastanede emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. En son teknolojiyle donanmış en büyük hastanelerden biridir. Hastanenin aslında haziranda hayata geçmesi planlandığını biliyorum. Sayın Erdoğan’ın çabalarıyla açılışın erkene alındığını, bir kısım corona virüsü vakaları için kullanıldığını biliyorum.

Abe, ayrıca "Türkiye için acil durum kredileri de dahil olmak üzere finansal bir katkı düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

Editör: Haber Merkezi