Katarakt ameliyatı ile hastanın daha kaliteli bir yaşam sürmesi sağlanır. Katarakt, gözün içerisindeki bulunan merceğin zamanla saydamlığını kaybetmesi ile meydana gelen bir göz rahatsızlığıdır. Birçok kişide görülen katarakt sonrasındagöz etrafındaki cisimleribulanık bir şekilde görür.

Katarakt belirtileri arasında görmede azalma, renklerin bulanıklaşması, çift görme gibi belirtiler ortaya çıkar. Ayrıca, katarakt problemi bulunan hastalar uzağı ve yakını görememe problemleride yaşar. Katarakt belirtileri arasında göz yorgunluğu, baş ağrısı, ışıktan şikâyet gibi durumlarda yer alır. Bu belirtiler sonrasında katarakt ameliyatı ile çözüm bulunur.

Katarakt Tedavisi Nedir?

Yaşın ilerlemesi, çevresel etmenler, bazı hastalıklar sonrasında gözde bazı sorunlar meydana gelebilir. Yaşlılık hastalığı olarak da bilinen katarakt ile birlikte göz merceğinin yapısı bozularak uzağı ve yakını görememe, göz yorgunluğu,bulanık görme gibi belirtiler ortaya çıkar. Katarakt bazı hastalarda her iki gözde görülürken bazı hastalarda yalnızca tek gözde meydana gelir. Katarakt ile ilgili bazı şikâyetleri bulunan veya rutin göz kontrolü muayenesi yapılan hastalarda katarakt olduğu teşhis edilebilir.

Uzman göz doktoru tarafından detaylı muayene gerçekleştirilerek uygun tedavi yöntemi belirlenir. Katarakt göz problemlerini ilk evrelerinde hastalara gözlük tedavisi veya ilaçlı tedavi uygulanabilir. Ancak, gözlük kullanımında yalnızca geçici süreliğine oluşan şikâyetleri giderebilir. Katarakt tedavisinde en etkili yöntem cerrahi işlemlerdir. Katarakt ameliyatıuzman göz doktorunun vereceği karar doğrultusunda yapılır.

Katarakt Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Katarakt ameliyatıgünümüzde teknolojinin de gelişmesi ile birlikte kısa süre içerisinde konforlu bir şekilde yapılır. Uzman doktor tarafından gerekli tetkikler ve muayeneler gerçekleştirdikten sonra ameliyat günü belirlenir. Katarakt ameliyatında göz çevresi uyuşturulur. Yaklaşık 2-3 mm kadar kesikler atılarak özelliğini kaybeden göz merceğiçıkarılır.

Çıkarılan lensin yerine şeffaf bir lens yerleştirilir. Bu sayedebulanık görme uzağı ve yakını görememe gibi hastalığın verdiği şikâyetlertedavi edilmiş olur. Katarakt ameliyatı sonrasında hasta genellikle aynı gün taburcu edilir. Katarakt ameliyatı sonrasında belirli bir süre göz doktoru tarafından tavsiye edilen göz damlaları kullanılır.

Makula Deliği Nedir?

Makula, görmeyi ve renkleri ayırmamızı sağlayan yer alan bir bölgedir. Makula deliği ise makulanın ortasında meydana gelen ve bulanık görme, çarpıkgörme gibi bazı sorunlara sebebiyet veren bir göz rahatsızlığıdır. Özellikle ileri yaşlarda meydana gelen makula deliği görme merkezine etkileyerek kişilerin yaşam kalitesini düşürür.

Genellikle tek gözde başlayan şikâyetler zamanla ilerleyerek hastanın araba sürme, kitap okuma gibi işlerini yapmasında zorluk yaşamasına sebebiyet verir. Makuladeliği tedavi yöntemleri arasında genellikle cerrahi yöntemler tercih edilir. Makula deliği ameliyatında makulada meydana gelen bu delik kapatılarak hastanın tekrar iyi görmesi sağlanır.

Makula Deliği Evreleri Nelerdir?

Makula deliğigöz rahatsızlığı tedavi edilmediğinde ciddi görme kayıplarına sebebiyet verebilir. Az görme, kırık görme, cisimleri olduğundan büyük veya küçük görme gibi bazı şikâyetleri bulunan kişilerinhemen bir göz doktoru tarafından detaylı muayenesinin yapılması gerekir.

Makula deliği göz hastalığı 4 evreden oluşur. Hastalığın ilerlemesi ve daha ciddi göz problemlerin oluşmaması için hastalık hangi evrede olursa olsun ameliyat edilmesi gerekir. Makula deliği hastalığında geç teşhis ve tedavi ameliyat başarısını düşürecektir.

Retina Dekolmanı Belirtileri Nelerdir?

Retina dekolmanıiçerisinde bulunan viterus sıvısını yapısını kaybederek büzüşür ve göz katmanından ayrılması ile meydana gelen bir göz rahatsızlığıdır. Retina dekolmanı belirtileri şunlardır:

  • Gözün görüşünün azalması
  • Bulanık görme
  • Görüş alanı içerisinde uçan cisimler görülmesi
  • Işık çakmaları

Retina Dekolmanı Tedavi Fiyatları

Retina dekolmanıtedavi fiyatları işlemin gerçekleştirileceği sağlık kuruluşuna göre farklılık gösterir.

Göz çok hassas bir yapıya sahip olduğundan kişilerin belirli periyotlarda düzenli olarak göz muayenesi gerçekleştirmesi gerekir.Retina dekolmanıameliyatlarının uzman ve deneyimli göz doktorları tarafından yapılmalıdır.