Her kesimden her insanın yaşadığı problemler arasında adını sıkça duyuran kellik sorunu kişilerde başlangıç anından son anına kadar sorun yaşatmaktadır. Kadınlarda daha nadir görülen bu durum erkeklerde çok daha fazladır. Çevresinde güvenini yitirmiş birçok erkeğin baş düşmanı olan kellik problemi çağın en geliştirilmiş fue yöntemi sayesinde yok oluyor. Yara izi bırakmayan yaklaşık 1 hafta da iyileşme sağlayan acısız, sancısız bir saç ekimi yöntemi olan fue yöntemini yediden yetmişe binlerce kişi kullanıyor. Kullanılan şampuanlar veya tüketilen besinler aşırı stres, alkol ve sigara kullanımı sonucunda oluşan saç seyrekliği de bunun birlikte yerini daha doğal saçlara bırakıyor. 

Özellikle bayanların yoğun bir şekilde ve bilinçsizce yaptırdığı boya işlemleri saçın tamamen yıpranmasına ve hızlı bir şekilde dökülmesine yol açıyor. Binlerce saç bakım ürünü de kullansa kıl kökleri tahriş olduğundan zamanla seyrek bir görünüm oluşuyor. Bu tarz sorunlarla baş etmek veya güzelliğini baştan yaratmak adına uygulama arayanlar için en etkili ve doğru yöntem fue yöntemi oluyor. Sadece yaptırılan boyadan değil bazı dönemlerde hormonal olarak ta saç dökülmesi yaşayan kişiler zaman içinde kendine olan güvenini yitiriyor. 

Özellikle kadınların bu konuyu oldukça önemsediği her birey tarafından bilinir. Saatlerini hiç düşünmeden kuaför salonlarında geçiren bayanların tek derdi güzel görünmek ve dolayısı ile kendi güvenmektir. Fakat saç seyrekliği başladığında aynaya bakan her kadın olumsuz duygulara kapılır. Bu durumu yaşamamak veya yaşanılan durumu tamamen bitirmek için en etkili saç naklinin gerçekleştiği fue yöntemi tercih edilmelidir. Çünkü fut yöntemine göre saç ekimi daha yoğun yapılmaktadır. Kel bölge tamamen kapanmış olarak işleminiz sonlanır. Eskiye nazaran 20 yıldır geliştirilen en profesyonel yöntem sayesinde güzel görünüme kavuşmanız sizin için de mümkün olacaktır. 

Saç Ekimi Doğallığı

Yaklaşık olarak 1 yılı kapsayan bir süreç ile başlangıç yapan saç ekimi aşamaları uygulamaya göre değişiklik gösterse de beklenilmesi gereken belirli süreçler vardır. Yaptırılan saç ekimi sonrasında ekilen saçların yerindeki kıl kökleri 2 sonra dökülmeye başlar. Sonrasında yeni kıl kökleri çıkmaya başlar. Yaklaşık 6 aylık süreç sonunda yeni kıl kökleri %70 civarında çıkmış olur. Geriye kalan %30’luk bölüm ise; kalan 6 ayda kendi kendini yeniler. Her ne kadar fue tekniği sayesinde yoğun bir saç nakli yapılsa da daha dolgun bir doğal saç görüntüsü yaklaşık 1 senede tamamlanır. 

Kaynak: FBM Saç Ekimi

Editör: Haber Merkezi