Koronavirüs salgını tüm dünyayı tehdit ederken, dolandırıcılar yine sahneye çıktı. Sahtekarlar hazırladıkları afişe özel bir hastanede çalışan uzman doktor Eda Albayrak'ın fotoğrafını koyarak, adının "Jessica Porghuca"^olduğunu yazdılar ve sahte vitamin haplarını "Koronavirüse iyi geliyor" diye satmaya kalktılar.

Doktor Albayrak, sosyal medyada yayınlanan ilanı görünce savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Eda Albayrak, şöyle konuştu:

- İki farklı firma, iki farklı ilaç için çalıştığım hastanenin web sitesinde yer alan fotoğrafımı kullanarak reklam malzemesi yapmış. 

- Hem satış yaptıkları web sitesinde hem de sosyal medya hesaplarında fotoğrafımı kullanan firmalardan şikayetçi olduk. 
- Şikayetimizin ardından iki firmada görseli kaldırdı. Benim bilgim olmadan fotoğrafım kullanılmış. Bilmediğim, kullanmadığım ve hastalarıma da önermediğim bir ilaç.

- Hazırladıkları ilanda fotoğrafımı kullanan kişiler, yabancı bir doktormuşum gibi gösterip yabancı bir üniversitede çalışan operatör doktor Jessica şeklinde ismimi de değiştirmişler.

- Tüm dünya koronavirüs ile mücadele ederken çıkar sağlamaya çalışan, halkın sağlığını tehlikeye atan fırsatçıların olduğunu görmek ve buna alet edilmek üzücü. 

- Vitamin ilaçlarını satan firmalardan bir tanesi benimle iletişime geçti. Olayla ilgileri olmadığını bir yanlışlık olduğunu söylediler ve fotoğrafımı kullanan diğer firmanın adını verdi. İkinci firmadan da bu şekilde haberimiz oldu. 

Editör: Haber Merkezi