Dünyayı allak bullak eden koronavirüs maalesef ülkemizde de etkisini artırıyor.
 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, daha önce 2 kişiye koyulan koronavirüs teşhisinin yine aynı aileden 3 kişiye daha koyulduğunu açıkladı. 
 

Koca şöyle konuştu:

- Sabah erken saatlerde kamuoyu ile ikinci vakayı paylaştık. 10 Mart itibari ile olayın Türkiye'deki seyri diğer ülkelere göre avantajlı konumunda. 

- Tedirgin olmamalıyız. Dünya Sağlık Örgütü benzer bir tabloyu yaklaşık 20 yıl önce de ilan etmişti. Dün Cumhurbaşkanımızın başkanlığında bir toplantı yaptık. Katılımcı sayısı 40'ın üzerindeydi. İleriye dönük pek çok tedbir konuşuldu.

- Yeni aldığımız tedbirler ise, hastanelerimize ziyaretçi kısıtlaması getiyoruz. Mesai saatleri içerisinde ziyaretçi alınmayacak.

- Kamu çalışanlarından kronik hastalığı olanlar kolaylıkla izin alabilecek. 

- Vatandaşımızın herhangi bir hastalık bulgusu olduğunda Alo 184'ü arayabileceği, korona enfeksiyonuna dair bir hat kurmaya başladık.  

- Yurt dışına mümkün mertebe çıkılmaması gerektiğini belirtiyoruz. Yurt dışında olanların ise Türkiye'ye dönmek için ısrarcı olmalarını yanlış buluyoruz.

- İlk iki vakamızın belirli bir odağı var, aynı aileden 3 kişiye daha koyduğumuzu söylemek isterim. 5 vakanın tamamı doğrudan birbiri ile bağlantılı. 

- ABD'de 54 ülkeye seyahat kısıtlaması koydu. Ama Türkiye risk listesinde bulunmuyor. 

- 4-5 haftanın çok önemli olduğunu ve tedbirlere sarılmamız gerektiğini de söylemek isterim. Yayın temasla kış aylarında daha çok yayıldığını biliyoruz. Unutmayalım ki koronavirüs aldığımız tedbirlerden daha güçlü değildir.

Editör: Haber Merkezi