05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi SAĞLIK Koronavirüs aşısını bulan Prof. Uğur Şahin ve Özlem Türeci, Türkiye'den gelen telefonlara çıkmıyorlar!

Koronavirüs aşısını bulan Prof. Uğur Şahin ve Özlem Türeci, Türkiye'den gelen telefonlara çıkmıyorlar!

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, koronavirüs aşısını bulan BioNtech’in kurucusu ve CEO’su Prof. Uğur Şahin’in ve eşi Özlem Türeci’yle ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu

Habertürk yazarı Fatih Altaylı,  koronavirüs aşısını bulan BioNtech’in kurucusu ve CEO’su Prof. Uğur Şahin’in ve eşi Özlem Türeci’yle ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu.

Altaylı'nın bugünkü yazısı şöyle:

BioNtech’in kurucusu ve CEO’su Prof. Uğur Şahin’in ve eşi Özlem Türeci’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın telefonlarına çıkmadıkları ve Türk gazetecilerle konuşmadıkları yolunda bir iddia varmış.

Bildiğimiz kadarı ile Sağlık Bakanı ile daha önce bir görüşme yaptılar.

Erdoğan’ın Sağlık Bakanı ile görüşen bir bilim insanının Erdoğan ile görüşmeyi reddetmesi pek akla yakın gelmese de olabilir.

Türk gazetecilerle ilgili bölümüne gelince.

Ancak kendi deneyimimi aktarabilirim.

Geçen yazdan bu yana Prof. Şahin ile görüşmek, skype vasıtası ile de olsa 10 dakikalık bir röportaj yapmak için Biontceh’in kurumsal iletişimine başvurduk.

Prof. Şahin’e yazdık.

Uzunca bir süre yanıt dahi alamadık ki, bu çok alışık olduğumuz bir durum değildi.

Dünyanın çok önemli, Nobelli bilim adamalarına Teke Tek Bilim için mesaj yolladığımızda mutlaka bir geri dönüş alıyorduk, olumlu olumsuz bir geri bildirimde bulunuyorlardı.

BioNTech’ten ise uzun süre hiçbir yanıt alamadık.

Israrlarımız sonucu en sonunda “Talebinizi aldık” şeklinde bir yanıt alabildik.

Açıkçası ben bunu yoğunluklarına değilse de aşıyı Türkiye’ye satamayacak olmalarına ve bu konuda Türk basını tarafından zorlanmak istememeleri gibi makul ve insani bir nedene bağlamıştım.

Hala da öyle düşünüyorum.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *