İlk kez 2019 yılı Aralık ayında Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs tüm dünyayı etkisi altına almaya devam ediyor. Salgın kaynaklı ölü sayısı dünya genelinde 13 binden fazla bir rakama ulaşırken vaka sayısı ise 307 binin üzerine çıktı. Tün dünyada koronavirüs tedbirleri kapsamında önlemler alınırken, bazı ülkelerde OHAL ilan edildi.

Vaka sayısı 53 bin 578'e yükseldi

Çin'den sonra koronavirüs nedeniyle ölüm sayısının ikinci sırada olduğu İtalya birinci sıraya yerleşti. Çin yetkilileri birkaç gündür vaka sayısı bildirmezken İtalya'da hızlı yükseliş yaşanmaya başladı. İtalya'da koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren kişi sayısı toplamda 4 bin 825'e çıkarken, vaka sayısı ise 53 bin 578'e yükseldi.

Orta Avrupa ülkelerinde artış yaşanıyor

Ülke genelinde son 24 saatte 793 kişi koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. İtalya'da yaşanan bu hızlı yükseliş diğer Avrupa ülkelerini de etkiledi. Orta Avrupa ülkelerinde koronavirüs vaka sayıları artmaya başladı.

Türkiye'de toplam hasta sayısı 947

Dün gece Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'deki son koronavirüs verilerini paylaştı. Bakan Koca Türkiye'de koronavirüs kaynaklı ölü sayısının 12 olduğunu belirterek toplam can kaybının 21 olduğunu bildirdi. Vaka sayısının ise 277 kişi arttığını belirten Koca, toplam vaka sayısının 947 olduğunu dile getirdi.

Küresel çapta önlemler alındı

Tüm dünyada sosyal hayatı etkisi altına alan koronavirüs salgını için nerdeyse tüm ülkeler çıkış kapısı arıyor. Türkiye de içine dahil bir çok ülke koronavirüs salgını için bir dizi önlemler aldı. Türkiye'de riskli grubun olduğu 65 yaş ve üstü vatandaşlara sokağa çıkma yasağı getirildi. Birçok düğün salonu, kafe gibi yerlerin faaliyetleri durduruldu. Tüm dünya koronavirüs ne zaman bitecek? sorusunun cevabına odaklanmış durumda.

Koronavirüs ne zaman bitecek?

Edinburgh Üniversitesi’nden bilim insanlarını koronavirüs salgınından çıkış önerilerini paylaştı.

  • Aşı: En az 8 ülke aşı denemelerine başladı. Ancak aşılara küresel çapta erişilmesi 12-18 ayı bulabilir.
  • Yaşam tarzı: İnsanların iki metrelik sosyal mesafe, 20 saniye el yıkama, kendini tecrit etme gibi davranışlarını kalıcı olarak benimsemesi, salgının büyük oranda kontrol altına alınmasını sağlayacak.
  • Kritik 3 ay: Çin’de salgın 3 ayda kontrol altına alındı. Ancak salgının durması, krizin bitmesi anlamına gelmiyor, etkisinin bitmesi yıllar alacak.
Editör: Haber Merkezi